Собствеността на Левски да бъде в ръцете на сдружение с

...
Собствеността на Левски да бъде в ръцете на сдружение с
Коментари Харесай

"Синя България" ще опипва почвата за сдружение, което да държи акциите на "Левски"

Собствеността на " Левски " да бъде в ръцете на съдружие с нестопанска цел - тази тематика ще бъде обсъждана на общото заседание на " Синя България " в събота. Тя е записана като пета точка в дневния ред, като задачата е да се дефинира кардиналната позиция на тръста, сподели членът на управителния съвет на организацията Даниел Стрезов пред " Дневник ".

Тръстът " Синя България " е акционер в " Левски " и наподобява подготвен да предприеме стъпката към смяната.

Конкретната точка в дневния ред гласи: " Приемане на решение съдружие " Синя България " да трансферира акциите си в " Професионален футболен клуб Левски " АД на ново съдружие с нестопанска цел, което да има контролния пакет акции на " Професионален футболен клуб Левски " АД ".

Ако предлагането бъде утвърдено, то топката ще бъде трансферирана в мажоритарния притежател Наско Сираков, който да реши дали също би се разделил с акциите си, с цел да се премине към образуване на смяната.

" Доколкото си припомням, Наско Сираков съобщи с идването си в " Левски ", че неговата дълготрайна концепция е един ден клубът да бъде благосъстоятелност на почитателите. Темата беше разисквана и по време на общото заседание на клуба ", сподели Стрезов.

Той уточни, че е рано да се приказва за конкретика и че има правни аспекти, които би трябвало да се съобразят.

" Не мисля, че може да се приказва за напън (срещу Сираков). Би трябвало да приказваме дълготрайно за партньорство сред последователите и клуба. Не става въпрос за тръста, а за последователите като цяло. Това би бил развой на взаимна работа и клубът би трябвало да има водещата роля, тъй като той би бил бенефициент ", добави Стрезов.

По думите му е доста значимо да се подсигуряват прозрачността и стабилността в този развой. " Целта е рисковете да бъдат сведени до най-малко ".

Модел по испански - вероятен ли е в " Левски "

Преди две седмици треньорът на " Левски ", че вижда съдружие на почитателите като добра опция на модела " бащица ".



Обсъждането на сходен вид е било на масата няколко пъти в годините. Целта е всички акции на клуба да са в съдружие, а последователите да стават членове и да избират президента на клуба (подобно на модела на ръководство на " Барселона " и " Реал " Мадрид, например).

На общото заседание на " Левски " в края на август въпросът е издигнат от известния последовател Петър Димитров.

" Идеята е след шест месеца да има избори, на които да се явяват претендентите за президент с мандат от три години, а след време за какво не и за пет години. По този метод клубът ще има обезпечен бюджет, уверен съм, че това ще генерира и интерес във компании за спонсорство. Защото този модел ще е въз основата на общественост, а не на клуб. Глас национален, глас левскарски. Говорих с Наско Сираков и той сподели, че няма проблем, да създадем сдружението, което може да се случи и в границите на седмица ", сподели Димитров, представен от " Труд " след общото заседание.

Той добави, че концепцията е била повдигната преди десетина години и от някогашния притежател Тодор Батков.

Димитров споделя още, че " има компания, която е оповестила, че е подготвена да даде сума, която е по-голяма от тази на " Палмс бет ", с цел да влага в " Левски ". " Няма значение дали е българска или не. Те нямат нищо срещу букмейкърската компания, само че имат едно изискване - акциите да са благосъстоятелност на съдружие ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР