Собственият правен екип на г-н Тръмп предположи, че възнамерява да

...
Собственият правен екип на г-н Тръмп предположи, че възнамерява да
Коментари Харесай

Републиканската партия на Колорадо иска от Върховния съд да отмени премахването на бюлетината на Тръмп

Собственият юридически екип на господин Тръмп допусна, че има намерение да подаде лична тъжба, до момента в който акцията му се бори с сходни правосъдни каузи, оспорващи правото му да взе участие в бюлетините за 2024 година в Съединени американски щати.

Решението на държавния съд е отсрочено до 4 януари. Тази дата може да бъде удължена за неопределен срок, в случай че Върховният съд реши да прегледа жалбата, преди да издаде дефинитивно решение на по-късна дата.

Раздел 3 от 14-та корекция, измежду новозакрепените промени, признати след Съединени американски щати Гражданска война, не разрешава на всеки, който се е заклел да съблюдава конституцията и е „ взел участие в въстание или протест “, да заема обществена служба.

Републиканската партия на Колорадо – която също е страна по делото – твърди, че Върховният съд на щата изтълкува неправилно тази корекция и се намеси в нейните права за свободно сдружаване според Първата корекция.

„ За първи път в американската история някогашен президент беше дисквалифициран от гласуването, на политическа партия беше отказано в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР