Собствениците на земя съдят базирана в Денвър петролна и газова

...
Собствениците на земя съдят базирана в Денвър петролна и газова
Коментари Харесай

Собствениците на земя в САЩ съдят, за да принудят петролната компания да почисти изоставените кладенци

Собствениците на земя съдят основана в Денвър петролна и газова компания, потвърждавайки, че систематично е избягвала почистването на остарели интервенции, при положение, който осветява вероятността на Съединени американски щати данъкоплатци, поемащи милиарди долари разноски за премахване на замърсяването от кладенци, които преди са били благосъстоятелност на огромни енергийни компании.

Искът се занимава с казуса с изоставените кладенци, от които могат да изтекат токсични химикали във въздуха, да замърсят подземните води и да отделят газ метан, в случай че не са запушени с цимент. По-малко от половината от почти 3,7 милиона изоставени кладенци в нацията са запушени, съгласно оценки на държавното управление на Съединени американски щати.

Собствениците на парцели, основани в Колорадо, настояват, че HRM Resources, компания, подкрепяна от частната капиталова група Kayne Anderson, е купила нерентабилни кладенци от Chevron и други производители и е употребила скица за корпоративно преструктуриране и банкрут, с цел да избегне задължението си да надл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР