Собствениците на заведения за обществено хранене в София може да

...
Собствениците на заведения за обществено хранене в София може да
Коментари Харесай

Предлагат по-ниска такса тротоарно право в София

Собствениците на заведения за публично хранене в София може да заплащат 30% по-ниска такса " тротоарно право " от 1 септември до края на тази календарна година. Такова предложение ще бъде импортирано в Столичния общински съвет. Съветниците би трябвало да решат дали тази мярка в помощ на ресторантьорите ще влезе в действие.

Предложението е вследствие на диалозите сред столичния кмет Йорданка Фандъкова и ръководителя на Сдружение " Българска асоциация на заведенията " (БАЗ) Ричард Алибегов. На срещата участваха ръководителят на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна Николай Стойнев, зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов и представители на браншовата организация.

От Сдружението означиха забележителното понижение на оборотите, в резултат на свито ползване от началото на рецесията с COVID-19. Ако разноските на притежателите на заведения, кафенета и сладкарници не бъдат понижени, има риск от съществени съкращения на работни места и банкрути, означи Алибегов.

Според БАЗ, държавните ограничения за поддръжка на дребния и междинен бизнес към този момент дават позитивен резултат. Намаление на таксите " тротоарно право " би асъдействало за стабилизирането на сектора в изискванията на епидемиологична конюнктура.

За месеците, в които България беше в изключително състояние и с наложена карантина, Столична община не събира такса " тротоарно право " от притежателите на кафенета, сладкарници и заведения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР