Собствениците на заведения за обществено хранене в София може да

...
Собствениците на заведения за обществено хранене в София може да
Коментари Харесай

Предложение: 30% по-ниска такса тротоарно право за заведенията в София

Собствениците на заведения за публично хранене в София може да заплащат 30% по-ниска такса тротоарно право от 1 септември до края на годината. Такова предложение ще бъде импортирано за разискване в Столичния общински съвет.
То е резултат от диалози сред кмета на София Йорданка Фандъкова и ръководителя на съдружие " Българска асоциация на заведенията " Ричард Алибегов, оповестяват от Столична община.
 Без такса тротоарно право и по-ниски наеми на общински терени в София Без такса " тротоарно право " и по-ниски наеми на общински терени в София
Такса " тротоарно право " в София отпада до края на изключителното състояние, реши комисията по " Финанси и бюджет " в Столичния общински съв...
Общинските съветниците ще решат дали тази мярка в помощ на ресторантьорите да влезе в действие.
На срещата с представители на бизнеса са участвали и ръководителят на икономическата комисия към СОС Николай Стойнев и зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.
Значително понижение на оборотите поради свито ползване от началото на коронакризата, регистрират от " Българската асоциация на заведенията ".
Ако разноските на притежателите на заведения, кафенета и сладкарници не бъдат понижени, има риск от съществени съкращения на работни места и банкрути, изясни Ричард Алибегов.
 Движение за права и свободи подвигна четири пъти таксите за тротоарното право в Кърджали Движение за права и свободи подвигна четири пъти таксите за тротоарното право в Кърджали
С решение на Общинския съвет в Кърджали таксата за тротоарното право се покачва 4 пъти, като това визира основно притежатели на кафенет...
Според сдружението държавните ограничения за поддръжка на дребния и междинен бизнес към този момент дават позитивен резултат. Намалението на таксата за тротоарно право пък би асъдействало за стабилизирането на сектора в изискванията на епидемиологична конюнктура.
Една от ограниченията, които Столичната община предприе в поддръжка на бизнеса в столицата, е да опрости такса тротоарно право за месеците, в които у нас беше оповестено изключително състояние, защото поради наложените ограничения заведенията не работеха.
Друга част от ограниченията са свързани с опрощаване или понижение на наема, който бизнесът дължи за прилагане на общински обекти, в това число и пазарни площадки. Бе пуснат и специфичен инструмент за гарантиране на заеми на бизнеса, в София, който се ръководи от общинския гаранционен фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР