Собствениците на заведения са против изискванията за градините и терасите.

...
Собствениците на заведения са против изискванията за градините и терасите.
Коментари Харесай

Ресторантьорите искат по-малко разстояние между масите

Собствениците на заведения са срещу условията за градините и терасите. Твърдят, че дистанцията от 2.5 метра сред масите е прекомерно огромно и ще докара до загуби. От сектора ще разискват казуса с Министерството на туризма.
Новите правила към този момент основават нови тествания и паники за притежателите на заведения. Капацитетът на заведение в столицата е 600 души, след въвеждането на ограниченията местата за клиенти ще намалеят едвам на 50.
"Облекченията на ограниченията в действителност са усложнения. В последните два месеца успяхме да стабилизираме бизнеса си до най-малко точка. Направени са сделки с наемодатели, банки, с личен състав. Сега, с тази точка, би трябвало да отворим заведенията на 50%. Този потенциал не може да зареди 100% от разноските на бизнеса ", разяснява Ричърд Алибегов, ръководител на УС на Българска асоциация на заведенията.
По-голямото разстояние сред масите, означавало по-големи загуби. Затова браншът има контрапредложение, което към този момент е приложено в Австрия - дистанцията да е 1.2 м. Според заповедта на здравния министър масите би трябвало да имат разстояние между тях от най-малко 2.5 м., а на тях могат да сядат единствено до 4 индивида. В обектите би трябвало да има дезинфектанти, а личният състав - да се движи наложително с маски на лицето.
За запазване на здравето на чиновниците и клиентите се планува въвеждане друг вход и излаз на заведенията, дезинфектанти и други ограничения. Браншът ще изискат и нови стопански ограничения. Според Алибегов мярката 60 към 40 била неработеща за притежателите на заведения, тъй като при нулеви доходи е непостижимо за търговците да заплащат осигуровки. Това довело и до всеобщо стартиране на чиновниците в неплатен отпуск.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР