Собствениците на заведения готвят протести в София, Варна и Пловдив.

...
Собствениците на заведения готвят протести в София, Варна и Пловдив.
Коментари Харесай

Ресторантьори от три града излизат на протест днес

Собствениците на заведения готвят митинг и в София, Варна и Пловдив. Те желаеха нов проект за справяне с Коронавирус рецесията, който не включва затваряне на заведения, фитнеси и търговски обекти. Ако има понижен потенциал, то държавата да доплаща за неизползваемите места. 

Протестиращите упорстват и за оставките на здравния министър доктор Стойчо Кацаров, основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и шефа на Столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев, които вземат участие в правенето на проекта. 

„ На този стадий ограниченията въобще не ни устройват. От през днешния ден заболеваемостта в София е 99.8 на 100 000 население, а Бургас е 124 на 100 000. В безумния проект, който е признат от Стойчо Кацаров и здравното министерство, написа, че при тези стойности още веднъж се затварят заведения. Ние имаме няколко неоспорими обстоятелството. Над половин година приказваме, че това, че заведенията са най-опасни, е неистина. Тя беше опровергана от действителността ”, съобщи Евгени Зумпалов от Съюза на заведенията в България.

Той уточни, че когато нощните заведения са отворили порти на 28 април заболелите са били по над 2000 дневно. 12 седмици по-късно броят на инфектираните е понижен – под 100 болни дневно.

„ Ако разпоредбите за неимунизирани важат за всички, дано да важат и за заведенията. Ние година и половина търпяхме доста тежка дискриминация и доста неистини. Делта разновидността няма нищо общо. Всеки вид е по-страшен от другите. Само, че нямаме нито едно огнище в работещо заведение в България. Ние повече дискриминация, която да важи единствено за нашия отрасъл, няма да приемем ”, уточни още Зумпалов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР