Собствениците на телефони в пандемия се сблъскаха с проблем, при

...
Собствениците на телефони в пандемия се сблъскаха с проблем, при
Коментари Харесай

iPhone ще разпознава собственика си и с маска

Собствениците на телефони в пандемия се сблъскаха с проблем, при който информационната машинка спря да ги „ разпознава “ при опит да отключат устройства.

Смартфоните на американската компания Apple ще се „ научат “ да дефинира съществуването на маска върху лицето на притежателя, когато се пробва да отключи устройството, употребявайки технологията Face ID, заяви Си Ен Ен.

Собствениците на смарт телефони iPhone при пандемията се сблъскаха с проблем, при който джаджите стопираха да ги „ разпознават “ с маска на лицето. Самата компания преди време обясни, че в началото Face ID не е бил предопределен за различаване на лица с маски. „ Face ID е планиран по този начин, че да възприема забележимата част от очите, носа и устата ви “, споделиха от Apple, наблягайки, че смарт телефоните също могат да бъдат отключени с ключова дума.

Както акцентира Си Ен Ен, че за доста консуматори е неловко клавишите за въвеждане на секретния код, който отключва устройството, да се появяват на екрана му чак след няколко несполучливи опита на смарт телефона да сканира лицето на притежателя. Apple има намерение да в профил този проблем в новата версия на операционната система iOS, която може да стане налична скоро.

Очаква се разработчиците да прибавят към iPhone разпознаването на съществуването на маска на лицето на потребителя. Това няма да спести на притежателите на устройства нуждата да вкарат дигитален код, само че ще им разреши да отделят доста по-малко време това да се случи. Предполага се, че незабавно щом смарт телефонът „ види “ защитния инструмент на лицето на потребителя, той ще бъде помолен да задейства бутоните за въвеждане на паролата с плъзгане на пръст по екрана.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) при започване на април предложиха на американците да пазят лицето си с маски. В доста щати локалните управляващи предлагат на жителите да носят тези защитни средства, когато посещават магазини, аптеки и други места, които са многолюдни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР