Собствениците на ресторанти и заведения за обществено хранене в София

...
Собствениците на ресторанти и заведения за обществено хранене в София
Коментари Харесай

30% по-ниска такса “тротоарно право” за ресторантите в София

Собствениците на заведения за хранене и заведения за публично хранене в София може да заплащат 30% по-ниска такса " тротоарно право " от 1 септември до края на тази година.

Новината пристигна в петък след диалозите сред столичния кмет Йорданка Фандъкова и Ричард Алибегов, ръководителя на Сдружение “Българска асоциация на заведенията” (БАЗ), като предлагането следва да бъде импортирано в Столичния общински съвет.

В момента таксата за необятния център е 23 лв. на квадрат на месец. Ако Столичният общински съвет утвърди предлагането, тя ще падне до 16.10 лв.. За по-крайните квартали таксата сега е 12 лв. и би паднала до 8.4 лева

“Поискахме това облекчение, тъй като около рестрикциите с Covid-19, а точно отдалеченост от 1.5 метра и наложително до четирима индивида на маса, се употребява с 30-40% по-малка повърхност от всяко едно заведение. Реално, в случай че ресторантът има 100 места, се употребяват 70”, сподели пред Mediapool Алибегов. Именно по тази причина той счита, че таксата би трябвало да се понижат с 30 на 100.

Шефът на асоциацията на заведенията уточни още, че оборотите в София са спаднали тази година с към 45% поради неналичието на туристи от чужбина. Той откроява като добра вест, че софиянци към този момент се завръщат в заведенията. В другите огромни градове спадът бил 50 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР