Собствениците на пострадалите от наводнението имоти /от първа до четвърта

...
Собствениците на пострадалите от наводнението имоти /от първа до четвърта
Коментари Харесай

Изплащат помощите на собственици, пострадали от наводненията...

Собствениците на потърпевшите от наводнението парцели /от първа до четвърта група според решението на Общински съвет Карлово/ могат да подават цялостния набор документи за погашение на избраните суми от дарителската сметка на Община Карлово. Документите ще се одобряват от секретарите в кметствата на селата Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово или на гише № 1 в Информационния център на Община Карлово, всяка седмица от понеделник до четвъртък в това число. В петъчните дни ще се прави преводът на сумите.

За приемане на избраните средства от дарителската сметка притежателите би трябвало да показват попълнено Заявление до Кмета на Община Карлово. В заявката би трябвало да бъде посочен номер на банкова сметка и да бъдат приложени следните документи:

1.     Документ за благосъстоятелност на парцела – нотариален акт или правосъдно решение, разпореждане за възлагане, контракт за продажба/замяна по реда на Закона за общинската собственост/ Закона за държавната благосъстоятелност и други

2.     Ако притежателят е умрял – уверение за наследници.

3.     Нотариално заверено пълномощие или пълномощие заверено от кмета на обитаемото място, в случай че притежателят на парцела реши да упълномощи друго лице да получи дарението от негово име.

4.     Нотариално заверено пълномощие или пълномощие заверено от кмета на обитаемото място, в случай че съсобственик на парцела реши да упълномощи различен съсобственик да подаде документите и да получи дарението от негово име /или всички съсобственици на парцела решат да упълномощят един от тях да подаде документите и да получи дарението от името на всички/;

5.     Ако лицето не има документ за благосъстоятелност, се взема поради посоченото в разписната книга към устройствения проект на обитаемото място. Ако лицето, посочено в разписната книга е умряло, се показва уверение за наследници, и нотариално заверено пълномощие в случаите по точка 4.

 

Бланки на заявката и пълномощните могат да бъдат открити в кметствата на селата или свалени от уеб страницата на общината. Юристите на Община Карлово са разполагаем на жителите за съвещания по всички зародили въпроси, свързани с изплащането на даренията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР