Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват

...
Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват
Коментари Харесай

Японски хотел с роботи уволни половината от тях за лоша работа

Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват от роботи, преразгледа своето отношение към технологиите. Японският хотел Henn-na редуцира половина от своите 243 механични чиновници поради неефективността на тяхната работа.

Хотел Henn-na откри порти в Токио през 2015 година и стана прочут в целия свят с помощта на необичайния метод към обслужването. За обслужването на гостите отговаряха разнообразни роботизирани устройства. Но се оказа, че високите технологии още не са подготвени да служат надеждно и качествено на хората.

Уволнението на роботите нанесе същински удар върху имиджа на Япония като водеща стана в региона на роботиката и фантазиите на футуристите, написа The Wall Street Journal. Изданието споделя с какви проблеми се сблъскват стопаните на този хотел.

Например, роботът - динозавър велосираптор н арецепцията по този начин и не се научил да прави копия на документите на идващите туристи. Роботът помощник не се справял с най-простите стремежи, които можел да реши гласов асистент на смарт телефона. Този робот, подложен във всяка стая, приемал хъркането на гостите като сигнала за активиране и ги събуждал с фразата " С какво мога да оказа помощ? ".

Туристите не се уморили да пълнят книгата с недоволства и оферти, описвайки всички неудобства при пребиваването, породени им от роботите.

Администрацията на хотела изяснява решението да се освободи от своите механични чиновници метафизичен: Технологии бързо остаряват и за четирите години на съществуването на Henn-na доста устройства доста са се развили по повод способността да се образоват, като да вземем за пример Siri или Гугъл Assistant.

В последна сметка Henn-na няма да се откаже изцяло от роботите - те ще стана част от футуристичния интериор на хотела. Но с обслужването на гостите въпреки всичко ще се заемат живи сътрудници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР