Собствениците на нощни клубове, кафенета и останалите заведения в Гърция

...
Собствениците на нощни клубове, кафенета и останалите заведения в Гърция
Коментари Харесай

Нови правила за проверка на ваксинационните сертификати в Гърция

Собствениците на нощни клубове, кафенета и останалите заведения в Гърция ще ревизират посредством особено приложение „ Covid free “ на посетителите. Те ще би трябвало да бъдат представяни наложително за вътрешността на заведенията, където е позволено клиентите да бъдат единствено седнали, гласи решението на държавното управление. Новите ограничения ще важат от 16 юли до 31 август.

Министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис акцентира, че частите на закрито на местата за занимания, нощните клубове, заведенията за хранене, кината и театрите ще бъдат налични единствено за имунизирани или преболедували, като работят с 85% от потенциала. За частите навън притежателите имат право да решат дали да бъдат „ Covid free “ или смесени зони. Забранява се обслужването на правостоящи и навън, и на закрито.

„ Това лято ще бъде лятото на седящите. Знам, че за доста това наподобява неуместно и мъчно, само че вирусът и пандемията не ни оставиха опция да си играем с този въпрос ”, акцентира Георгиадис. Според данните, по-голямата част от позитивните случаи през миналия интервал са в резултат на празненства и танци в нощните клубове и кафенетата.

Заведенията за хранене ще имат опция, при предпочитание, да слагат специфичен знак, че са „ Covid free “ или от разбъркан вид, според от решението на притежателите, само че единствено във връзка с външните елементи. За пространствата на закрито няма да има избор.

Този знак може да бъде подложен в частни и в публични обекти, в случай че личният състав е изцяло имунизиран.

Министърът акцентира, че е доста значимо за гръцката стопанска система да не остава усещането, че в Гърция е изтърван контролът върху пандемията.

При нарушавания на разпоредбите за работа ще бъдат налагани строги санкции и краткотрайно затваряне на заведенията.

При първо нарушаване, в случай че обектът е до 200 кв. м, санкцията е 2000 евро, а над тази повърхност – 5 000 евро и 7 дни затваряне.

При наново нарушаване, без значение от размера на заведението, санкцията е 10 000 евро и 15 дни затваряне, а при трето се лишава разрешителното за работа за период от 60 дни.

Санкции може да бъдат наложени и при оповестена информация в обществените медии за нарушение на разпоредбите, заяви Георгиадис.

Спортните надпревари ще бъдат отворени за аудитория, единствено в случай че искащите показват документ за имунизиране или документ, че са преболедували COVID-19, без значение дали се организират навън или закрито.

Капацитетът на работа ще бъде до 80%, от които 5% може да бъде ангажиран от деца с отрицателен селф тест за ковид. Максимално позволеният брой на феновете на стадионите е 25 000 души, а в зала – до 8 000 индивида.
 Гърция чака четвърта пандемична вълна още през август Гърция чака четвърта пандемична вълна още през август
Нови условия вкарва Гърция от през днешния ден за пътешестване по вътрешните линии на самолети и фериботи и на пристанищата се чака повече време, п...

Военнослужещите в гръцката войска, които се имунизират или заявят желание да го създадат, ще получат пет дни отпуск, сподели още министърът.

Министърът за цифрова политика Кириакос Пиеракакис показа специфичното приложение, което дефинира като „ основно за използването на ограниченията ”.

„ Covid free GR “ е гратис и налично за всички приложение, посредством което ще се прави инспекция на документите.

При сканирането на специфичния код ще се появява зелен знак за имунизационния документ и данните за преболедуван коронавирус, при отрицателен бърз или РCR тест цветът ще бъде жълт, а аленият цвят значи неточност или недействителен документ.

Министърът акцентира, че приложението е елементарно за потребление и не съхранява персонални данни на лицето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР