Собствениците на недвижими имоти и моторни превозни средства в София

...
Собствениците на недвижими имоти и моторни превозни средства в София
Коментари Харесай

Собствениците на недвижими имоти в София могат да платят годишните си данъци с 5% отстъпка

Собствениците на недвижими парцели и моторни транспортни средства в София могат да платят годишните си налози с 5% отстъпка, в случай че цялата сума се внесе едновременно.

Първият софиянец е внесъл дължимия данък за жилището си тази заран в 8:33 ч., оповестяват от дирекция „ Общински доходи “.  

Данъкът за моторни транспортни средства за записаните в София коли може да се заплаща още от 6 януари, показват от общинската администрация.

Оттам допълват, че до края на април е крайният период и за първата вноска на такса битови боклуци, за която отстъпка няма.

Столичани могат да платят локалните си налози и такси на части, като периодите за налог недвижими парцели и налог МПС е 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска. Таксата за битови боклуци може да се изплати на четири вноски, надлежно до 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

По данни на Общината през предходната 2023 година притежателите на парцели и МПС в София са икономисали общо 6,4 млн. лева като си платили локалните налози до края на април. Това е общата сума на отстъпката от 5%, която се дава при заплащане на цялостния размер на годишния налог за недвижима или движима благосъстоятелност до крайния период 30 април.

За предходната година до тази дата отговорностите си за парцели са внесли 757 666 притежатели, а 227 544 души – за колите си, регистрирани в столицата.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР