Собствениците на Манчестър Юнайтед планират да се разделят с около

...
Собствениците на Манчестър Юнайтед планират да се разделят с около
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед пусна в продажба около 9,5 милиона акции

Собствениците на Манчестър Юнайтед възнамеряват да се разделят с към 9,5 милиона акции, оценени на към 187 милиона $ (137 млн. паунда).

Юнайтед е пуснал дяловете си в продажба на стоковата борса в Ню Йорк във вторник вечер, само че се чака в клуба да не влезе нито стотинка от продажбата на акциите.

Ходът на семейство Глейзър идва единствено пет месеца след наложилото се отсрочване на дербито против Ливърпул от Висшата лига поради всеобщия фенски митинг към " Олд Трафорд ", при който няколко от участниците даже съумяха да пробият защитата и да нахлуят на терена преди мача.

Фенският митинг пък пристигна след неуспеха на плана за Суперлигата. В договарянията за основаването на новата лига съществено присъединяване имаше един от президентите на Юнайтед - Джоел Глейзър.

Акциите, пуснати на борсата, съставляват осем % от собствеността на фамилията. След продажбата Глейзър ще продължат да държат мажоритарния пакет акции с 69% от собствеността и съгласно осведомени към този момент нямат планове да се отдръпват от клуба.

Собствениците на " Червените дяволи " продават акции на клуба за повторно през 2021 година, откакто през март Аврам Глейзър продаде негови акции на стойност 70 млн. паунда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР