Собствениците на кучета вярват, че без хората тези домашни любимци

...
Собствениците на кучета вярват, че без хората тези домашни любимци
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да оцелеят на Земята без хората? Кои породи ще изчезнат?

Собствениците на кучета имат вяра, че без хората тези домашни любимци биха били безусловно безпомощни на планетата. Представете си за миг, че всички хора на Земята са изчезнали и кучетата би трябвало да решат всичките си проблеми сами. Ако това се случи вследствие на някакъв апокалипсис, ще могат ли кучетата да оцелеят в свят без хора? 

На този въпрос дават отговор учени в публикация за изданието Live Science. Според Джесика Пиърс от Щатския университет в Колорадо, Съединени американски щати, няма подозрение, че кучетата могат да оцелеят без наличието на човек, т.е. в свят, в който хората са изчезнали.

„ Всички кучета са родственици на вълците, т.е. те произлизат от тези животни и са запазили част от уменията и присъщото държание на тези хищници. Това значи, че кучетата знаят по какъв начин да ловуват и по какъв начин да си набират храна. те няма да бъдат изгубени без хора “, споделя Пиърс.

Според учените, в случай че се случи по този начин, че вследствие на някаква злополука всички хора на Земята изчезнат, тогава някогашните домашни любимци ще се върнат все още, в който са били опитомени за първи път. Тоест ще живеят като елементарни диви животни.

В същото време учените считат, че не всички породи кучета ще могат да преживеят сходно връщане към основите вследствие на изгубването на хората на планетата. Много породи се отглеждат по подобен метод, че просто не могат да оцелеят в дивата природа.
 кучета
Това важи изключително за кучета с плоско лице, като мопсове и булдоги, и други сходни породи домашни любимци, споделя Пиърс. Тези кучета имат огромни здравословни проблеми и това ще им попречи да станат положителни ловци. Освен това доста кучета се отглеждат с къси опашки, което може да ги направи неспособни да взаимодействат с диви кучета.

" С помощта на опашката кучетата могат да дават ясни сигнали за прочувственото си положение. Кучетата с къса опашка няма да могат да вършат това обикновено. Това значи, че вярната връзка с дивите типове ще бъде нарушена. Това ще докара до обстоятелството, че такива породи кучета ще станат жертва на офанзиви и могат да умрат ", споделя Пиърс.

От друга страна, учените считат, че някои някогашни домашни кучета с течение на времето ще стартират да се кръстосват с вълци и диви кучета, което ще докара до появяването на " улични превъзходни ", по-адаптирани към живота в дивата природа.
Според Фридерике Рейндж от Виенския университет по ветеринарна медицина, Австрия, кучетата и вълците в действителност имат доста повече общи неща, в сравнение с си мислим. И единственото нещо, което разделя тези животни, е индивидът.  Френски булдог  Снимка: wikipedia
Въпреки че вълците са най-вече ловци, а бездомните кучета са по-склонни да търсят храна в сметищата, тези животни от време на време могат да сменят функциите си, споделя Рейндж. Тоест вълците могат да търсят храна в сметищата, а бездомните кучета да вървят на лов.

Някои притежатели на кучета може да се чудят дали техните домашни любимци ще бъдат нещастни, в случай че в близост няма хора? Но учените считат, че психически проблеми при кучетата заради това няма да зародят.

Според Пиърс притежателите на кучета постоянно потискат несъмнено кучешко държание, което нервира хората. Например, на кучетата се споделя къде и по какъв начин да се разхождат, къде да вървят до тоалетна, какво да ядат. Бездомните кучета нямат такива ограничавания и могат да вършат каквото си желаят.

" Може би някои кучета даже биха били по-добре без хора до известна степен. Кучетата нямат главното - свободата на деяние ", споделя Пиърс.

Според Рейндж наблюденията на бездомните кучета са посочили, че те са в положение да образуват свои обществени групи и съществуването на храна за тях е по-важно от " общуването " с хората.

" Ако всички хора на Земята изчезнат, тогава главният проблем за някогашните домашни кучета ще бъде намирането на храна. Загубата на обществен сътрудник, т.е. човек, няма да бъде покруса за тях. Ако кучетата имат храна, те ще бъдат доста щастливи животни даже без нас ", споделя Рейндж.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР