Собствениците на кучета в Меден рудник ще могат да разхождат

...
Собствениците на кучета в Меден рудник ще могат да разхождат
Коментари Харесай

Осветяват зоната за кучета в Меден рудник в началото на годината

Собствениците на кучета в " Меден рудник " ще могат да разхождат любимците си и вечер в специфичното заграждение, тъй като то ще бъде осветено от Община Бургас. Това излиза наяве от отговор до съветниците Калояна Живкова и Пеньо Мечков. Преди седмици те припомниха, че общината обособи заградена зона за кучета в най-големия комплекс, наоколо до районното кметство. Това улесни притежателите на домашни любимци и усъвършенства хигиената на региона.

Стопани на кучета от комплекса, обаче, подадоха сигнал, че пространството непрекъснато е подложено на вандалски актове през тъмната част на денонощието. Заради това все още огромна част от жителите на " Меден рудник " не употребяват заграждението, а разхождат кучетата в междублоковите пространства, където играят деца. Разбираемо обстановката води до конфликтни обстановки с родители.

В отговора на Община Бургас е записано, че за осветление на пространството е належащо монтиране на спомагателни осветителни тела на съществуващите стълбове, от уличното осветяване, на намиращата се наоколо спортна площадка.

Вече е предоставено осветление, което ще е осъществено до края на месец януари 2019 година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР