Собствениците на кучета ще са длъжни да вписват в домовата

...
Собствениците на кучета ще са длъжни да вписват в домовата
Коментари Харесай

Важно за собствениците на кучета!

Собствениците на кучета ще са длъжни да вписват в домовата книга номера на ветеринарномедицинския паспорт на животното. Това плануват промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, импортирани от Министерски съвет в Народното събрание.

В настрана обособено поле на книгата на етажната собственост  ръководителят на управителния съвет (управителят) вписва подадените данни от всеки притежател или ползвател за притежаваните или за взетите за развъждане животни в съответния независим обект, които се извеждат на публични места, написа още в законопроекта.

Книгата на етажната благосъстоятелност може да бъде на хартия или в електронен вид.

Всеки притежател или ползвател е задължен в 15-дневен период, в случай че купи апартамент във входа или го даде чартърен, да подаде декларация за регистриране в книгата. Ако не направи това, се санкционира с санкция  от 50 до 250 лева, когато е физическо лице, или с имуществена глоба от 100 до 500 лева, когато е юридическо лице.

Образецът на декларацията за регистриране в книгата на етажната благосъстоятелност и образецът на книгата с инструкции по какъв начин да се поддържа, ще се утвърждават от министъра на районното развиване и благоустройството.

Ако живущите във входа не могат да си изберат домоуправител, кметът на общината или региона провежда провеждането на общо събрание за избор на директорски орган и надзорен орган със заповед и назначава шеф и инспектор служебно досега, в който етажната благосъстоятелност не провежда общо заседание за избор на тези органи. 

Кметът привиква общото заседание посредством покана, която се слага на видно и общодостъпно място на входа и се разгласява на електронната страница на общината или региона. Ако събранието не може да се организира заради липса на нужния кворум, кметът на общината или региона дефинира в 14-дневен период шеф и инспектор от листата на притежателите или наемателите във входа.

За апартамент, в който притежателите живеят не повече от 30 дни в годината, също би трябвало да се заплащат разноските за ръководство и разноските за поддържане на етажната благосъстоятелност в размера, който е избран за един притежател, написа още в закона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР