Собствениците на кучета считат питомниците си за част от семейството

...
Собствениците на кучета считат питомниците си за част от семейството
Коментари Харесай

На почивка с домашния любимец – какво да имате предвид

Собствениците на кучета смятат питомниците си за част от фамилията и избират да бъдат придружавани от тях по време на лятната си почивка. Тъй като множеството места за настаняване, басейни и плажове не позволяват домашни любимци на територията си, имате нелеката задача да намерите подобаваща дестинация и място, на което кучето ви ще бъде добре пристигнало.

Какво да имате поради, в случай че пътувате с кучето за лятната почивка?

1. Пригответе животното за пътуването. Не пропускайте да вземете каишка, намордник, в случай че килограмите на животното го изискват, обичаните играчки и храни.

2. Предпочитайте дестинации, които са по-близки и са налични с кола. Избягвайте полетите, които не са обичани на кучетата.

3. Идеален вид е да пътувате със личен превоз – задоволително огромна кола.

4. Почивайте по-често по време на пътуването. Животното има потребност от тоалетна и дребна разходка.
 9 неща, които наложително би трябвало да извършите през август 9 неща, които наложително би трябвало да извършите през август
Август е месецът, в който всеки от нас желае да направи нещо, което в никакъв случай не е правил. Дори и да нямате опцията да си подарите меч...

5. Не оставайте кучето затворено в неработещ автомобил. Температурата бързо доближава градуси, които могат безусловно да лишават живота му. Ако въпреки всичко се постанова да ви изчака в автомобила, дано е за малко. Оставете прозорците отворени колкото може повече и паркирайте на сянка.

6. Преди да тръгнете, уверете се, че хотела или вилата, които сте резервирали, позволяват домашни любимци. Изберете място, където са добре пристигнали.

7. Имайте поради, че на някои места се изисква спомагателна такса за кучета. Подгответе се авансово, с цел да не бъдете неприятно сюрпризирани финансово.

8. Градските плажове са неуместно място за кучета като се изключи кучета-водачи. Проучете кои са дивите и неохраняеми места за плажуване и си изберете някое от тях. Има превъзходни диви плажове с тънък пясък и кристални води, заобиколени от чиста природа. Ще се влюбите в тях, а любимецът ви ще бъде изцяло благополучен и повече от удовлетворен, имайки свободата да тича по празния плаж.

9. Разхлаждайте животното редовно, до момента в който сте на плажа. Не допускайте да остава без вода и на слънце. Това е рисково за здравето му.
 На отмора в планината не пропускайте да вземете тези неща На отмора в планината не пропускайте да вземете тези неща
Почивката в планината носи хладина и прохлада, успокоява мозъка и душата. За да бъде тя приятна, а не изпълнена с провокации, значимо...

10. Ако има даже дребна възможност да постъпи нападателно, дръжте го на каишка, изключително в случай че на плажа има дребни деца. Не поемайте опасности, които могат да провалят ваканцията ви.

11. Потърсете заведения с градина, които позволяват куче или най-малко има място, на което да го вържете, до момента в който вечеряте. Ако сте отседнали в къща с двор, може да оставите животинчето и там, с цел да се забавлявате нощем.

12. В случай, че сте на къмпинг, имайте поради, че животното ви няма да е единственото и бъдете деликатни да не нарани друго животно или да не бъде засегнато. Връзвайте го, когато сте надалеч от него, или го прибирайте в караваната.

13. Не пропускайте да играете с кучето и да се забавлявате. Все отново е част от фамилията ви и това е и неговата почивка.

Приятна отмора!

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР