Собствениците на кучета невинаги могат да вземат домашния си любимец,

...
Собствениците на кучета невинаги могат да вземат домашния си любимец,
Коментари Харесай

Как да планирате почивката си, когато не можете да вземете кучето си?

Собствениците на кучета не всеки път могат да вземат домашния си любим , когато потеглят на отмора . Сред главните им съображения е огромният стрес , който пътуванията предизвикват на четириногите – изтощителни дълги часове, прекарани в автомобил или стресиращи преходи със аероплан. Лятото е изключително рисков сезон за пътувания, а най-уязвими са възрастните животни. За тях е мощно целесъобразно да не подхващат пътешествия. Много хотели и къщи за посетители у нас към момента не позволяват престой с домакински любим, което също може да попречва пътуването. „ Четири лапи “ показва потребни насоки за обстановките, в които стопаните няма по какъв начин да вземат опашатия си другар с тях на отмора.

Важно е да се откри приближен човек, който да се грижи за кучето, до момента в който стопаните отсъстват

В идеалния случай този човек е член на фамилията , само че в случай че това не е допустимо, то тогава може да бъде непосредствен другар или комшия . Някой на който може да се има доверие, харесва кучето, виновен е и с наслада би поел грижите за четириногия. Важно е и кучето да познава и харесва този човек. Препоръчително е по опция то да остане вкъщи, до момента в който стопаните са надалеч . Това би понижило напрежението от отсъствието им за опашатко фрапантно, защото няма да се постанова да привиква с нова среда.

Ако околните не могат да поемат грижите, може да се потърсят и услугите на професионален гледач на кучета . Важно е първо да се ревизира техния опит и рекомендации.

Стопаните би трябвало да се уверят авансово, че определеният гледач се схваща с любимеца и знае какви способи на образование и команди да употребява, с цел да се избегне стрес и комплициране за опашаткото. Повечето гледачи имат уебсайт или страница в обществените мрежи, където могат да се прочетат мнения за работата им. В случай, че се затрудняват да намерят подобаващ гледач, притежателите могат да се извърнат за рекомендации и към други стопани.

Хотели за кучета

Това е по-скъп вид, само че също доста постоянно употребен. Добрият хотел ще разполага с подготвен и умел личен състав за работа с кучета, също по този начин и с задоволително пространство за всеки любим. Както професионалните гледачи, хотелите също имат уебсайт или страница в обществените мрежи.

„ Четири лапи “ поучава стопаните деликатно да прегледат отзивите , с цел да се уверят, че мястото е уместно за потребностите на любимеца им. Предимство е, че на такива места животните могат да поддържат връзка и с други кучета, само че личният състав наложително би трябвало да бъде предизвестен дали кучето е уместно за социализация.

Как да сме добре готови

Кучето би трябвало да бъде подготвено

Още първоначално, когато стопаните одобряват опашаткото в дома си, би трябвало да го социализират с други хора и в друга среда. Ако доверяват грижите за кучето си на другар, комшия или член на фамилията, мощно целесъобразно е авансово понякога да го оставят да пренощува в дома им, с цел да опознае новата среда. Това е изключително значимо, в случай че кучето ще живее известно време на ново, непознато за него място.

Не бива да се не помнят принадлежностите на любимеца

Ако любимецът ще бъде на ново място до момента в който стопаните ги няма, е значимо, той да има със себе си познатите му движимости . Това включва обичаните играчки, купичките за храна и вода, кучешко легло, както и нашийник, мотив или нагръдник. Сред багажа му може да се прибави и остаряла тениска с аромата на притежателите, която би помогнала за понижаване на напрежението от неналичието им. Ако кучето приема медикаменти, „ Четири лапи “ поучава да се приготви обстоен график, в който е посочено кои са те, защо са предопределени, каква е нужната доза и по кое време би трябвало да се одобряват. Изключително значимо е и да бъдат предоставени данни за контакт на ветеринарния доктор, който преглежда и лекува кучето.

Стопаните би трябвало да бъдат откровени по отношение на характера и държанието на кучето им

Когато поверяват грижите за кучето си на различен човек, притежателите му трансферират и отговорността за неговото богатство . Ето за какво е значимо да споделят с този човек за всички отрицателни привички , черти или някакви особености , които кучето има, с цел да се избегнат неприятни обстановки. Подобно държание може да бъде податливост да хапе, когато е уплашено, злост към други мъжки кучета, или демонстрация на нападателна реакция към мъже.

За да се подсигурява благополучието на любимеца, би трябвало гледачът да бъде осведомен за всички паники или прочувствени потребности, които кучето може да изпита, като да вземем за пример тревога от разлъка, свенливост, боязън от оживени места, пътешестване с кола и така нататък Това ще подсигурява, че четириногия няма да бъде подложен в сложни обстановки по нехайство.

Поддържане на рутината на кучето

Независимо къде ще оставят кучето си до момента в който ги няма, стопаните би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да му дават рутина, близка до ежедневната му. „ Четири лапи “ предлага да бъдат обезпечени подробни указания и (по опция писмен) дневен режим на индивида, който ще се грижи за опашаткото, с цел да знае по какъв начин би трябвало да протече денят. Също по този начин е значимо домашният любим да получава една и съща храна, да играе с едни и същи играчки и да спи с едно и също одеяло, до момента в който стопаните отсъстват. Така ще бъде избегнат спомагателен стрес, породен от промени в рутината.

Да се заобикалят прочувствените сбогувания

Разделите могат да бъдат доста трагични . Стопаните би трябвало да се постараят да не се разстройват пред кучето си. Любимците усещат страстите и това може да им повлияе по негативен метод.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР