Собствениците на къщи за гости в България алармират, че заради

...
Собствениците на къщи за гости в България алармират, че заради
Коментари Харесай

Новите нормативни уредби спъват работата на къщите за гости

Собствениците на къщи за посетители в България сигнализират, че поради новите нормативни условия, има заплаха да спрат работа. Според тях една от аргументите е, че в обектите би трябвало да има обособени перални пространства или да употребяват публични перални, отговарящи на избрани условия.

Все повече туристи избират къщите за посетители поради домашния уют, спокойствието и допира с природата.
Димитрина Върбанова - екскурзиант от Русе: Повечето от къщите за посетители имат доста добре озеленени дворове, поддържани и настрана са с доста положително хигиенично положение и не на последно място храната, която биха предложили. Българите, които са отвън страната, те се връщат навръх тези места, те не търсят огромните комплекси, шумотевицата, търсят тъкмо това, българското.
Според ръководителя на националната Асоциация на къщи за посетители Вероника Кънева поради новите условия, разноските ще се усилят с над 50%, а облагите няма да могат да ги покрият. По думите ѝ това може да докара до затваряне на къщи за посетители, изключително в дребни и едва развити стопански региони.
Вероника Кънева - ръководител на Асоциацията на къщи за посетители в България: Три пространства, големи, с 3 метра височина, само че това нещо е невероятно и по тази причина ни задължават в перални, а пък пералните не идват на място да ни взимат бельото. Как може да тръгнат до Пловдив примерно от Родопите, родопски села има където доста добре е развъртян туризмът...
От асоциацията обмислят да изпратят писмо до институциите с искане за отделяне на правила за този тип туризъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР