Собствениците на имоти, в които има потенциално опасни дървета, трябва

...
Собствениците на имоти, в които има потенциално опасни дървета, трябва
Коментари Харесай

Кой е отговорен за обезопасяването на опасните дървета?

Собствениците на парцели, в които има евентуално рискови дървета, би трябвало да знаят, че те носят отговорност за обезопасяването им. Това изясни в утринния блок на бТВ кметът на регион Панчарево Димитър Сичанов, откакто през вчерашния ден служащ почина в двора на дружество, ударен от пречупила се топола.

"В общинските парцели – детски градини, учебни заведения, публични места за отдих, ние имаме обвързване да следим дали дърветата са рискови. С това се занимават специалистите към районните администрации. В частните терени обаче обвързване на притежателя е да следи за положителното положение и поддържането на дърветата ", сподели пред кореспондент на "Тази заран " Сичанов.

"Сега настоящата уредба към Столичната община е с позволителен режим – нужно е притежателят на терена където има проблематично дърво, да пусне молба към районната администрация, изясни Сичанов. След това специалистите отиват на място, прави се протокол, оглед на положението, типа на дървото и, в случай че има потребност, се издава позволение за унищожаване. Това е безвъзмездна услуга, а разрешението се издава в границите на 10-ина дни ", добави той.

"Хубаво е хората да знаят, че би трябвало да има предварителна защита – когато имат подозрения, че едно дърво е в неприятно положение и има възможност да стане случай, е хубаво да се обръщат към районните управляващи, органите по пожаробезопасност, гражданска отбрана, които реагират на момента ", сподели кметът.

По случая от през вчерашния ден се води досъдебно произвеждане против незнаен причинител. Проверява се и дали няма неспазване на трудовата дисциплинираност. Засега не се знае дали дървото е паднало единствено, или е било закачено по някакъв метод. Особеното при тополите е, че от време на време извън наподобяват здрави, а от вътрешната страна са изгнили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР