Собствениците на Формула 1 сложиха край на дългогодишната традицията с

...
Собствениците на Формула 1 сложиха край на дългогодишната традицията с
Коментари Харесай

Формула 1 премахна манекенките от пистата

Собствениците на Формула 1 сложиха завършек на дългогодишната традицията с потреблението на дами модели при представянето на водачите преди всяко съревнование. Промяната влиза в действие от новия сезон, който стартира на 25 март с Гран при на Австралия.

Преустановява се потреблението на манекенки и за всички останали надпревари, които съпътстват уикендите в най-популярната автомобилна конкуренция. Собствениците на Формула 1 оповестиха, че тази традиция е в " очевидно несъгласие с модерните публични правила ".

" Според нас тази процедура не е подобаваща или съответстваща на Формула 1 и нейните почитатели по целия свят - остарели и нови. Въпреки че девойките на пистата са главен детайл от надпреварите в продължение на десетилетия, ние считаме, че този бит не резонира с полезностите на нашата марка и е в явено несъгласие с модерните публични правила ", съобщи комерсиалният шеф на Формула 1 Шон Братчис.

За премахването на манекенките от пистата се заприказва през декември. Тогава притежателите от " Либърти медия " започнаха разискване на тематиката, а техническият шеф на Формула 1 Рос Браун разгласи практиката за " остаряла ".

По традиция наличието на модели се употребява за реклама, като девойките носят облекла с имената на спонсорите върху тях и държат табелите с имената на състезателите на стартовата решетка. Задълженията им включват също присъединяване в церемонията по награждаване, където съпровождат водачите по пътя към подиума.

Темата за сексизма в моторните спортове даже докара до включването на мъже модели в някои надпревари. Първият сходен случай беше през 2015 година в Гран при на Монако.

От Формула 1 оповестиха, че обмислят да трансфорат в " празник " времето, което тимовете и водачите прекарват на стартовата решетка. Идеята е преди надпреварата на пистата да има посетители и разнообразни реализатори, които " да прибавят към блясъка и спектакъла на Гран при ". Освен това ще се даде опция на уредниците и спонсорите да показват своите страни и артикули.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (186)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР