Собствениците на Формула 1 са под угрозата да се сблъскат

...
Собствениците на Формула 1 са под угрозата да се сблъскат
Коментари Харесай

Коронавирусът може да донесе сериозни проблеми и съдебни спорове за Формула 1

Собствениците на Формула 1 са под угрозата да се сблъскат с финансови проблеми и даже да дават отговор на правосъдни искове, в случай че не съумеят да проведат най-малко 15 надпревари през сезона, оповестява самостоятелният уебсайт за моторни спортове www.racefans.net.

Причината е в подписания контракт с компанията Liberty Media, в който има уговорка за провеждането на най-малко на 15 старта, с цел да влезе в действие съглашението. За момента от страна на Liberty Media има само безмълвие по въпроса дали биха влезнали в състояние поради изключителната обстановка.

Коронавирусът засегна съществено и най-комерсиалното автомобилно съревнование, като началото на сезон 2020 за момента е отсрочено за неопределен срок или действително бяха отсрочени седем старта - в Австралия, Бахрейн, очакващата дебюта си Виетнам, Китай, Нидерландия, Испания и Монако.

При това състояние до края на календара остават тъкмо 15 надпревари, само че пък има и свободин дати - когато е т.нар лятно спиране. Към вчерашна дата в целия свят са регистрирани повече от 274 хиляди инфектирани. Оздравелите са над 90 хиляди, а смъртните случаи - 11 357.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР