Собствениците на Формула 1 от Либърти медия ще обсъдят дали

...
Собствениците на Формула 1 от Либърти медия ще обсъдят дали
Коментари Харесай

Формула 1 обмисля дали да махне манекенките от пистата

Собствениците на Формула 1 от " Либърти медия " ще обсъдят дали да продължат традицията с потреблението на дами модели при представянето на водачите преди всяко съревнование и в церемонията по награждаването, оповестява Би Би Си.

Според техническия шеф Рос Браун наличието на девойки в падока е внимателен въпрос. Браун и изпълнителният шеф на Формула 1 Чейз Кери се сплотиха към мнението, че е належащо да се обърне внимание върху всички гледни точки, преди да бъде взето дефинитивно решение в интерес на спорта.

" Опитваме се да уважим мнението на всички страни по въпроса. Мнозина зачитат традицията с девойките в падока, само че има и хора, които усещат, че тази процедура е остаряла ", сподели Браун.

По традиция наличието на модели се употребява за реклама, като девойките носят облекла с имената на спонсорите върху тях и държат табелите с имената на състезателите на стартовата решетка. Задълженията им включват също присъединяване в церемонията по награждаване, където съпровождат водачите по пътя към подиума.

Темата за сексизма в моторните спортове докара до включването на мъже модели в някои надпревари. Първият сходен случай беше през 2015 година в Гран при на Монако.

Темата беше обсъждана и в колоезденето. В средата на юли уредниците на Обиколката на Испания не разрешиха целувките при награждаването на състезателите след всеки стадий. На сцената с изключение на дами модели има и мъже, които да оказват помощ по време на церемонията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (175)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР