Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна

...
Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна
Коментари Харесай

Пускат Синята зона във Варна през май, за електрическите коли паркирането и зареждането ще е безплатно

Собствениците на електрически коли ще употребяват синята зона във Варна и ще зареждат колите си от електростанциите изцяло гратис. Това е записано в новата Наредба за организация на придвижването на територията на община Варна, която получи утвърждението на съветниците на ПК „ Транспорт “ към Общинския съвет.

Към момента няма информация какъв брой са електрически автомобили във Варна, само че безплатните услуги и немалкият брой зарядни станции ще подтикват варненци да предпочетат тези екологично чисти коли. Това сподели на днешното съвещание инж. Младен Иванов, шеф на общинското дружество „ Паркинги и синя зона ”.

Предвижда се зоната за почасово платено паркиране да бъде въведена през май. Отначало ще има гратисен интервал, в който няма да се слагат скоби. „ Към момента не мога да кажа какъв брой тъкмо ще продължи, само че сигурно ще е повече от месец “, посочи инж. Иванов.

Цената за 1 час в синята зона ще бъде 1 лева Във Варна водачите ще имат опцията да заплащат и половинчасов престой. Тарифите за зоната за почасово платено паркиране ще бъдат прегледани на утрешното съвещание на ПК „ Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна.

За обслужването на синята зона Община Варна ще купи 18 електрическия автомобил, 5 хибридни коли и три нови „ паяка “.

Те гласоподаваха също велопаркингите, които сега се управляват от районните кметове, да минат под ръководството на Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “. Съветниците показаха мнение, че по този метод паркингите за колела ще станат доста по-използваеми и ще се стопанисват по-добре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР