Собствениците на част от централния площад в Пловдив са поискали

...
Собствениците на част от централния площад в Пловдив са поискали
Коментари Харесай

Собственици на част от площад в Пловдив искат 1 млн. лева от общината

Собствениците на част от централния площад в Пловдив са поискали 1 мл. лв. от общината като отплата, че локалната власт е премахнала павилиони от парцела им. Миналата седмица недоволните чатни притежатели заградиха част от площада наоколо до Централна поща. В следствие те са поискали 1 млн. лв. от общината с писмо, изясни в понеделник кметът Иван Тотев, представен от БНР.

Офертата им не била обсъждана досега.

В края на ноември със заповед на кмета бяха отстранени няколко магазина, издигнати в северната част на площада. Спорното място е от 290 квадратни метра и то е било реституирано през 1999 година.

Предстои цялостна реорганизация на площад " Централен ", а това пространство би трябвало да е подстъп към Одеона. Кметът изясни, че по проблема се водят няколко каузи.

Адвокатът на притежателите Паулина Христева от своя страна твърди, че има единствено едно висящо дело и то е за оборване на законосъобразността на заповедта за срутване на постройките. По него са обединени жалбите на няколко от притежателите на парцела. Какви дейности ще предприеме общинската администрация, ще стане известно в идващите няколко седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР