Собствениците на BMW 335d вече няма да трябва да живеят

...
Собствениците на BMW 335d вече няма да трябва да живеят
Коментари Харесай

Как да превърнем дизелово BMW в унищожител на М-ки

Собствениците на BMW 335d към този момент няма да би трябвало да живеят със знанието, че техният високопроизводителен дизел не може да се оправи с наточените баварци с показател M, като това се случва с помощта на новото надграждане на турбокомпресора, създадено и предлагащо се от компанията TurboZentrum. Трилитровият шестцилиндров мотор с битурбо, намиращ се в определени модели 335d и M340d, нормално създава сред 315 и 335 к.с. Това са почтени за почитание числа, само че са надалеч от F80-генерацията на M3 Competition, да вземем за пример.

Новата конфигурация на хибридния турбокомпресор на TurboZentrum включва усъвършенствано ковано компресорно колело, което коренно усъвършенства мощността, реакцията и продуктивността. Компанията също по този начин фрезова корпуса на компресора и като част от своите налични ъпгрейди на Етап 2 прибавя подсилени лагери, подобряващи издръжливостта на турбината.

Новата конфигурация води до страхотните 450 к.с., към този момент изцяло съответстващи на гореспоменатата F80 M3 Competition, като в същото време употребява доста по-малко гориво и е по-евтина. Това също значи, че модел, оборудван с този осъвременен компресор, има повече мощ от три-турбо и четири-турбо дизеловите мотори, употребявани в някои други модели на BMW.

Докато 335d и M340d са фокусът на TurboZentrum при създаването на новата хибридна турбокомпресорна система, редица други модели на BMW употребяват същия N57 3.0-литров шестцилиндров дизелов мотор с битурбо и също могат да се възползват от същите усъвършенствания. TurboZentrum желае за нововъведението си 2 022 евро, което включва цялостен пакет с хибриден турбокомпресор Stage 2. Единственият проблем е, че все още на писане на този материал новият пакет към този момент беше привършен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР