Собствениците на барове, дискотеки и нощни клубове обмислят протести заради

...
Собствениците на барове, дискотеки и нощни клубове обмислят протести заради
Коментари Харесай

Баровете обмислят протести заради затварянето

Собствениците на питейни заведения, нощни заведения и нощни клубове обмислят митинги поради затварянето на заведенията им и желаеха обезщетения за блокирания им бизнес. Оттам са безапелационни, че доста от служащите им не могат да употребяват наново борсата и настояват, че държавното управление употребява регионалните Covid щабове за бушони, с цел да се насочва недоволството на бизнеса към тях.

Нощните заведения към този момент са затворени в София, Перник, Благоевград, Сливен, Габрово, Шумен.

" Даването на пълномощия на регионалните щабове има за цел те да са бушони - те да взимат решенията за затваряне на заведения, а не държавното управление, и нашето неодобрение да се насочи към тях ", съобщи пред Българска национална телевизия Лъчезар Захариев, съпредседател на Сдружението на заведенията в България.

Браншът упорства и за отговор на въпроса за какво се затварят заведенията им, откакто в края на предходната седмица са имали среща със здравния министър и на нея са били уверени, че няма да се стига до тази мярка. Договорено тогава е само ограничение на потенциала на заведенията, тъй че един клиент да употребява 2 кв. м. комерсиална повърхност. След тоталното затваряне Асоциацията на притежателите желае обезщетения от градоначалниците.

" Откъде накъде кметовете ще затварят един бизнес без обезщетения? Ако знаеха, че би трябвало да платят отплата, нямаше да ни затворят ", сподели Захариев. Той уточни, че някои от заведенията са наели актьори за хелуин, специфични украси, заели и музиканти. Сдружението не има вяра, че затварянето на заведенията ще е единствено за 2 седмици и показва, че няма да работят в най-силния интервал за бизнеса им - 8 декември и посрещане на Нова година, за която към този момент имали резервации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР