Собственици на земеделска земя в Добруджа, попадаща в обхвата на

...
Собственици на земеделска земя в Добруджа, попадаща в обхвата на
Коментари Харесай

Русгеоком БГ“ са изпратили писма до собствениците на земи за временно ползване на площите за изграждането на сондажните площадки

Собственици на земеделска земя в Добруджа, попадаща в обсега на капиталовите планове за рандеман на природен газ, са получили писма от " Русгеоком БГ “ ЕАД с готовност за краткотрайно прилагане на площите, нужни за построяването на сондажните площадки. В засегнатата от желаната концесия община Генерал Тошево бяха извършени редица митинги, там ще се състои и референдум на 17 декември.

Поканата за среща със притежатели на земя в община Генерал Тошево от страна на компанията вложител и декларираното им предпочитание да получат правото за краткотрайно прилагане идва месец преди екоинспекцията във Варна да е дала своето дефинитивно мнение във връзка с отчета за оценката на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за изследвания и рандеман на природен газ в землищата на 18 обитаеми места в района. 
В замяна на преотстъпеното право за прилагане на земята от компанията вложител оферират финансово обезщетение за пропуснати изгоди, както и по-ниски цени на съответния притежател за изкупуването на газ, придобит от находище „ Спасово “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР