Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки имат срещи с

...
Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки имат срещи с
Коментари Харесай

Властта и бизнесът преговарят как и кога да се отворят заведенията

Собственици на заведения за хранене, нощни клубове и нощни заведения имат срещи с отрасловите министри , с цел да беседват за възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по ограничения те за държавна поддръжка. 

Вчера от сектора заплашиха с гражданско непокорство и своеволно отваряне на заведения та след 31-ви януари, а здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че няма да се поддаде на напън и закани.

Представители на Асоциацията на заведения та в България и на Сдружението на заведения та се среща с министри те на опазването на здравето, на стопанската система, на туризма и на труда и обществената политика, с цел да беседват за опцията да възобновят работата си от февруари, заяви за БНР Емил Коларов:

" При всички случаи за нас отваряне то началото на февруари е, по този начин да се каже, от главните претенции. Това, което наложително желаеме, е сега допустимо най-бързо да се изплатят помощите на личните състави и да стартира изплащането на обезщетенията на компаниите. "

С цел да се потуши напрежението, от сектора излязоха с писмо до вицепремиера Томислав Дончев и отрасловите министри , в което упорстват от 1-и февруари да отворят обектите за хранене при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения , нощните клубове да стартират работа от 12-и февруари, а обезщетенията за личния състав и за бизнеса да бъдат изплатени до 31-ви януари.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР