Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от

...
Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от
Коментари Харесай

Алибегов с подробности за искането на заведенията държавата да поеме 80% от заплатите на служителите им

Собственици на нощни заведения желаеха страната да поеме 80% от заплатите на чиновниците в тях. В противоположен случай сред над 100 хиляди души са застрашени да останат без работа.

"Искаме 80/100 от заплатите да се покриват за личния състав на затворени заведения. Ако се затворят заведенията в цяла България, това значи над 100 000 души да останат без работа. Искаме 80% от трудовото заплащане единствено на затворените обекти. Тези пари ще отиват напряко в сметките им, а няма да минават през компаниите ", сподели пред Нова телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията в България.

"Мярката за регистриране на данни от клиенти не е добра. И в Брюксел всеки си написа каквито желае данни, никой не изисква персонална карта. И ние нямаме право ", разяснява още той вероятните ограничения в заведенията.

"Ако излезе заповед, съгласно която би трябвало да затваряме в 22 часа, то хората би трябвало да дойдат на вечеря в ресторант в 19 ч. ", съобщи Алибегов.



"Ние сме длъжни да осигурим издръжка на хората. Служителите желаят да работят, само че заповедта ги стопира. Тези хора на улицата ли би трябвало да останат ", попита ръководителят на Асоциацията на заведенията в България.

"Нарастването на броя инфектирани с ковид няма общо със заведенията ", приключи Ричард Алибегов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР