Собственици на над 20 имота с общ площ от 800

...
Собственици на над 20 имота с общ площ от 800
Коментари Харесай

Собственици на 800 дка рибарници в Пловдив искат да ги застроят, съдът ги отряза

Собственици на над 20 парцела с общ повърхност от 800 декара са обжалвали оставянето им отвън регулация в Общия организационен проект.  Парцелите  се намират в местността „ Инджерлийка ” край Брезовоско шосе, на границата с Община „ Марица ”.  
Прочетете още
С смяната на Общия организационен проект те още веднъж са оставени отвън регулацията, като  това значи, че там не може да бъде планувано каквото и да е строителство. Собствениците на парцелите са близо 15 компании и физически лица, като те са със статут на аграрни земи, а отреждането им е за рибарници.

Покрай част от парцелите минава река Пясъчник, като в зоната има няколко частни язовира и места за лов на риба.  Искането на притежателите е решението за изменението на Общ устройствен план през 2022 година да бъде поправено в съответните парцели.

Административният съд обаче отхвърля настояването им. В заключението на вещото лице, а и в претекстовете на съда е обещано, че въпросните парцели попадат в предпазената зона „ Рибарници Пловдив ". Тя се образува със заповед на министъра на околната среда и водите, са наложени забрани за действия в рамките на предпазена зона. Така там е неразрешено строителството, като се изключи такова, обвързвано с рибопроизводството.

Поради това и съдът приема, че настояването на притежателите за вкарването им в регулация,за да може да осъществят капиталови планове, не дава отговор на закона. Решението  може да бъде обжалвано в 14-дневен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР