Собственици на магазини и нон-стоп обекти в Пловдив пропищяха от

...
Собственици на магазини и нон-стоп обекти в Пловдив пропищяха от
Коментари Харесай

Пловдивски апаши обират оборота на магазини със стар номер

Собственици на магазини и нон-стоп обекти в Пловдив пропищяха от тарикатски номер за ощипване на оборота. Схемата, в която продавачът несъзнателно има основна роля, се употребява постоянно, само че все пак все някой се хваща на въдицата. 

Как в действителност действат тарикатите? Първо набелязват съответен оборотен обект. Обикновено ползват номера в края на работния ден, а в случай че става въпрос за нон-стоп - късно вечер, съобщи Марица.

Въпросният клиент влиза и си купува най-често цигари. Приготвил е едри пари - банкнота от 50 или 100 лева Но в последна сметка не ги дава. Просто демонстрира какви пари ще даде, с цел да заплати цигарите и стартира да търси стотинки, сякаш с цел да е по-лесно на касиерката да върне. Всъщност обаче по този начин я баламосва, че неусетно си скрива парите, които следва да даде и взима рестото, което касиерката и дава. Така или другояче в мозъка на продавача се е запечатала сумата от банкнотата, само че не и момента дали е взел парите. През цялото време тарикатите в допълнение разсейват жертвата си със сладки приказки и по този начин въобще не им прави усещане, че в действителност заплащане няма.

Обикновено се усещат, че са изиграни секунди или минути по-късно, само че към този момент няма и диря от измамника.

Една от последните обири е в нон-стоп в Кючука, където продавачка връща ресто от 100 лева, само че не взима банкнотата. Така се е набутала с кутия цигари и 95 лева, които ще би трябвало да покрие от личната си заплата.

Разбирачи разясняват, че по тази причина първо се взима банкнотата и до момента в който се държи в ръка, се подготвя рестото на клиента. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР