Собственици на фирми за случаен превоз настояват да бъдат подпомогнати

...
Собственици на фирми за случаен превоз настояват да бъдат подпомогнати
Коментари Харесай

Автобусни превозвачи: 2/3 от нас загубиха работата си

Собственици на компании за инцидентен транспорт упорстват да бъдат подкрепени от страната в изискванията на пандемия от COVID-19, с цел да не банкрутират. Браншът, който е мощно обиден от рецесията с ковид, не може да се възползва от ограниченията, оповестени от държавното управление в помощ на бизнеса. Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия Радка Мандилова, която е ръководител на Националното съдружие „ Случаен транспорт “.

„ Исканията са ни най-вече стопански. Ние сме в тежка обстановка от началото на карантината “, уточни тя.

Министър Желязков: Всички ограничения, които се взимат, би трябвало да имат по-дълъг небосвод

„ За проблемите в бранша сме уведомили държавното управление още на 18-ти март, само че до този миг остават нечути “, посочи тя.

Мандилова разгласи част от настояванията на бранша: „ Искаме да ни се отсрочат осигуровките. Нуждаем се от финансова поддръжка. Фирмите да бъдат освободени от вноски към бюджета по време на рецесията. Имаме вноски по заеми, които не можем да покрием. 2/3 от работещите в сектора са изгубили работата си “, сигнализира ръководителят на сдружението.

„ Мерките, които предложи държавното управление стартира да работи през април. Ние не генерираме никакви доходи. Дейността ни е обвързвана напълно с туризма, а той бе обиден през цялото време на рецесията “, сподели още Радка Мандилова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР