Собственици на европейски къщи за гости ще връщат общо над

...
Собственици на европейски къщи за гости ще връщат общо над
Коментари Харесай

Милко Калайджиев трябва да върне 300 000 лв. за къщата си за гости


Собственици на европейски къщи за посетители ще връщат общо над 46 милиона лв. поради нарушавания. Такива няма единствено при 23 плана, демонстрира равносметката от инспекциите на Държавния фонд земеделие, предизвикани от абсурда „ Къщи за посетители, само че без посетители ".

Инспектирани са общо 295 къщи, получили пари по Програмата за селските райони.

Засега са открити 253 производства за общо 46 милиона и 400 хиляди лв.. От тях 158 плана са с цялостна глоба от 100 % за общо 43 милиона и 100 хиляди лв.. Останалите 95 са с частична санкция за 3 милиона и 300 хиляди.

Най-честите нарушавания са за несъблюдение на бизнес проекта, като неразкриване на нови работни места и липса на активи, за които е изплатена дотация.

Сред осъдените да връща 100 % от сумата е фолк звездата Милко Калайджиев . Сумата, която той би трябвало да върне, е малко над 300 хиляди лв., осведоми bTV.

Уверен, че е безупречен, преди 6 месеца Милко Калайджиев посрещна проверяващите в къщата си за посетители в село Мезек.

„ Непрекъснато аз заявявам, заявявам, всяка година си заплащам налози и всичко”, съобщи тогава артистът.

Днес има да заплаща над 304 хиляди лв. санкция от Фонд „ Земеделие”. И в този момент в къщата за посетители на Милко калайджиев има посетители. Самият артист отхвърля среща с публицисти.

По телефона, артистът съобщи, че не знае за какво е глобен, тъй като публично от фонда не са го уведомили. Съседите му в Мезек обаче не изключват опитът му за политическа кариера да е причина. На изборите Милко Калайджиев се кандидатира от Движение за права и свободи за кмет.

Над 780 хиляди лв. ще връщат пък децата на кмета на община Минерални бани . С тези пари бяха издигнати два хотела. Проверката през лятото не тормози кмета Мюмюн Искендер.

„ С моя поддръжка те си направиха бизнес и считам че това не е нещо нередно”, сподели тогава Искендер.

Днес фамилията има да дава на Брюксел близо 520 кметски заплати, които Искендер би получил, в случай че ръководи общината 43 години.

По телефона Искендер съобщи за bTV, че „ децата му ще се съдят с фонда”.

Едно от нарушаванията, за което ще връщат пари е, че хотелите са издигнати на един терен. Но съгласно кмета, по документи, парцелите са два.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР