Собственици на бензиностанции в Северна Гърция са пред риск от

...
Собственици на бензиностанции в Северна Гърция са пред риск от
Коментари Харесай

Близо 4 лева за литър бензин в Северна Гърция: търговци се оплакват, че са пред фалит, заради по-евтините горива у нас

Собственици на бензиностанции в Северна Гърция са пред риск от банкрути, поради по-евтините горива в България. Според ръководителя на Асоциацията на притежателите на бензиностанции в Атика Мария Занга оборотът на на търговците на горива в Северна Гърция е понижен внезапно, където цената на бензина доближи 2 евро за литър, написа БНР, базирайки се локални медии.

Причината е, че гърците от северните региони пътуват до България за изпълнят резервоара с по-евтино гориво.

Справка на Money.bg в специализираната платформа, която следи цените на на горивата Fuelo, сподели че фактически разликите в цените са в северните елементи на Гърция и Южна България са много обилни.

Според данните цените в северната част на Гърция цените по бензиностанциите варират от 1,92 евро (3,75 лева) до 1,98 евро (3,87 лева) за литър за бензин А95 и от 1,63 евро (3,18 лева) до 1,70 евро  (3,32 лева) за литър за дизела.

Така да вземем за пример цените на последната бензиностанция преди Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от българска страна са 2,89 лв. за литър бензин А95 и 3,02 лв. за литър дизел. В същото време на първата бензиностанция след пункта на гръцка територия цените са 1,96 евро (3,83 лева) за литър бензин и 1,78 евро (3,48 лева) за дизела.

По принцип цените на горивата в Гърция са по-високи от тези в България. Цените на бензина и дизела обаче там не стопират да порастват. Средните цени на през последната седмица на предходната година са били 1,82 евро (3,54 лева) за бензин А95 и 1,63 (3,19 лева) евро за литър дизел. В края на март междинните цени 
 Поевтиняване на всеобщия бензин А95 и дизела у нас за последните три месеца. С какъв брой паднаха цените?
Поевтиняване на всеобщия бензин А95 и дизела у нас за последните три месеца. С какъв брой паднаха цените?

Само от началото на месеца разликата е близо 10 стотинки за литър

Заради по-високите цени в Гърция, чужденците все по-рядко наемат коли чартърен, споделят притежатели на туристиочески организации.  От опозицията упорстват държавното управление да понижи акциза върху горивата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР