Собственици на аптеки подадоха предизвестия за прекратяване на договорите си

...
Собственици на аптеки подадоха предизвестия за прекратяване на договорите си
Коментари Харесай

Аптеки в София подадоха предизвестия за прекратяване на договорите си със здравната каса

Собственици на аптеки подадоха предупреждения за преустановяване на договорите си за работа със Столичната здравноосигурителна каса. Причината са оферти за нормативни промени, които съгласно фармацевтите биха понижили приходите на аптеките, работещи с Касата.

Според фармацевтите аптеки, чиято активност главно е обвързвана с разпределяне на изцяло или отчасти платени от Касата медикаменти, ще преустановят активността си, в случай че измененията влязат в действие. Вчера в символ на митинг някои аптеки стопираха работа за два часа.

Икономически няма по какъв начин да издържим, сподели пред публицисти Стефан Минков, притежател на аптека, който подаде предизвестието си за преустановяване на контракта.

По думите му, в случай че измененията влязат в действие, облагата за аптеката би била минимална и не би оправдала осъществяването на активността, защото тя е обвързвана с висок риск, с огромни разноски и няма по какъв начин да бъде оправдана. Според Минков е трябвало авансово да се създаде обезщетителен механизъм за аптеките. Фармацевтите одобряваме промени, които ще облекчат пациентите, само че по този метод те ще доведат и до внезапно понижаване на заплащането за аптеките, които отпускат изцяло заплатените от Касата медикаменти, добави той.

Днес се чака среща на фармацевтите със служебния министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева, с цел да бъде разискван казусът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР