Собственици на апартаменти в централната част на Варна се оплакаха

...
Собственици на апартаменти в централната част на Варна се оплакаха
Коментари Харесай

Варненци искат това да престане, не се търпи

Собственици на жилища в централната част на Варна се оплакаха от целогодишен звук от изнесени на улицата тонколони от прилежащите заведения. Те оповестиха за казуса си по време на приемната на кмета на общината Благомир Коцев. В момента се преглеждат благоприятни условия за смяна в наредбите и въвеждане на по-ефективни ограничения против източници на звук в градска среда, оповестиха от пресцентъра на администрацията за БНР.

Община Варна работи и по промени на разнообразни наредби за реализиране на експедитивност и редуциране на периодите на разнообразни административни процедури в интерес на жителите. Това съобщи кметът по отношение на проблем на жител със забавена към този момент втора година кореспонденция. По съответния случай, специалисти от администрацията го уведомиха, че в края на предишния месец документите са резолирани за осъществяване.

По време на приемния ден беше подложен въпрос за дългогодишно недоразумение сред съсобственици на парцел в Морската градина. Семейство се жалва от самоуправни дейности на комшия за общ терен от 1 300 кв. м. За изясняване на събитията ще бъде формирана експертна комисия от дирекция " Управление на собствеността и надзор на публичния ред “.

Ще се търсят разновидности в бюджета за идната година да се заложат средства за включване на нови семейства във водопроводната мрежа на село Звездица. Това сподели кметът Благомир Коцев, откакто жители се оплакаха от неналичието на тръбопровод. Те са подготвили подписка с искане Община Варна да им спомага.

С молба за инспекция на собствеността на парцел в околност " Траката “ се обърна към кмета жител, който има интерес от закупуването на парцел, който по думите му пустее. Кметът Благомир Коцев подсети, че политика на сегашния екип е да облагородява за публично прилагане общински терени, а не да ги продава.

Приемните часове на кмета Благомир Коцев за месеците юни и юли към този момент са заети. Записването за приемен ден през месец август ще бъде оповестено в допълнение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР