Собственици на 165 хотела са се включили към новата програма

...
Собственици на 165 хотела са се включили към новата програма
Коментари Харесай

Около 35 000 бежанци трябва да бъдат преместени от хотелите по морето

Собственици на 165 хотела са се присъединили към новата стратегия за бежанците, която планува заплащане за нощувка от 10 лв. и за цялостен интернат от 15 лв. дневно

Около 35 000 души би трябвало да бъдат преместени от страната до края на месеца, осведоми

Те ще бъдат извозени от хотелите по морето към базите за настаняване навътре в страната. За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали България.

В последните дни на май се чака да е всеобщото пренасяне на украински бежанци, заяви ръководителят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева в Бургас. Тя се срещна с регионалния шеф Стойко Танков, с цел да разясняват логистично по какъв начин ще се случи преместването на хората.

Мариана Тошева означи още, че мярката за подкрепяне на бежанците за три месеца е доста подобаваща и след нея единствено най-уязвимите групи би трябвало да се подкрепят.

"Другите хора имат задоволително време, с цел да си намерят работа и да излязат на свободен наем ", добави тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера 600 украински бежанци напуснаха хотел "Котва " в "Слънчев бряг ". С рейсове те бяха превозени в друга хотелска база в курорта, само че там ще бъдат единствено краткотрайно.

Собственикът на хотел "Котва " Венелин Ташев сподели, че самичък е провел преместването на украинските бежанци, тъй като "държавата не желае чуе хотелиерите ". В прилежащата база те ще останат до 31 май, когато завършва държавната помощ от 40 лв. дневно.

За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали страната ни, посочи още Мариана Тошева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР