Собственици и мениджъри на бизнес сгради са готови да инвестират

...
Собственици и мениджъри на бизнес сгради са готови да инвестират
Коментари Харесай

Собствениците на бизнес сгради са готови да инвестират в инфраструктура

Собственици и мениджъри на бизнес здания са подготвени да влагат в усъвършенстване на общинската транспортна инфраструктура взаимно с общината. Това стана ясно по време на среща сред представители на Столична община и Асоциацията на притежателите на бизнес здания, осведомиха от Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България .

Срещата е инициирана от Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България (АСБС). На нея от страна на Столична община участваха основният проектант Здравко Здравков и Кристиан Кръстев , зам.- кмет по направление " Транспорт и градска подвижност " дружно с Ангел Джоргов, зам.- кмет по направление " Обществено строителство ". Те показаха проекти за развиването на транспортната инфраструктура на основни места в столицата.

Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните действия по северната скоростна дъга , бул. " Рожен ", трети градски кръг на метрото, разширението на бул. " Филип Кутев " и връзката с бул. " Тодор Каблешков ". Арх. Здравков чака отчуждителните процедури да завършат в средата на идната година и да стартира разширението на бул. " Филип Кутев ". Бившата индустриална зона " Хладилника " през днешния ден е един от най-активно разрастващите се региони на София, съобщи Кръстев.

Ангел Джоргов показа целите за развиването на трети метродиаметър, негово финансиране и създаване и връзката с наземния превоз в града . Очаква се процедурите по утвърждение да приключат в средата на идната година и тогава да стартира градежа.

Това е една от зоните, в които са съсредоточени доста офис здания, търговски център и доста жилища. Положително бяха оценени напъните на общината да обоснове построяването на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града .

Арх. Здравков показа новите функционалности на цифровата платформа NAG.mobile , която дава достъп до всички административни актове, свързани с съответните парцели в столицата, и усъвършенства прозрачността в работата на Направление " Архитектура и градоустройство " (НАГ ).

" Радваме се, че още веднъж срещаме схващане от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развиването на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите съществени бизнес зони в София - зона " Хладилника ", бул. " Цариградско шосе ", зоната към " Бизнес парк София ", сподели Таня Косева-Бошова , ръководител на Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България.

Асоциация на притежателите на бизнес здания в България е неправителствена организация, сплотяваща 40 компании, които влагат в построяването и ръководството на качествени и високо софтуерни здания. През 2019 г.по самодейност на Асоциацията е изменен Закона за Данък добавена стойност, с което се разрешава приспадането на Данък добавена стойност при вложения на частни компании в построяването на техническа инфраструктура в общински или държавни парцели .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР