Собственикът на заведение за бързо хранене до Централна гара Ибрахим

...
Собственикът на заведение за бързо хранене до Централна гара Ибрахим
Коментари Харесай

Фризьорки се оказаха изпечени дилърки на дрога в Пловдив

Собственикът на заведение за бързо хранене до Централна гара Ибрахим Юзил и фризьорките Елена Тодорова(37 г.) и Селвет Хюсеин(24 г.) са арестуваните при спецакцията на пловдивската полиция в Столипиново на 19 август против наркодилъри.

Тримата са били хванати по време на договорка в дома на Тодорова, като служителите на реда са иззели общо 257,6 г хероин, кокаин и електронна везна със следи от същия опиат, както и мобилни телефони, оповестява "Трафик ".

В профилираната полицейска интервенция в понеделник участваха чиновници на отдел “Криминална полиция” и бранш “Специализирани полицейски сили” в Пловдив, а процесуално-следствените дейности бяха под наблюдаване на Окръжна прокуратура.

Двете арестувани фризьорки са били освободени против парична гаранция в размер на 3 хиляди лв., а по отношение на турския жител Юзил прокуратурата изиска непрекъсната мярка „ задържане под стража”.

Ибрахим бе доведен през днешния ден в Окръжен съд – Пловдив с ескорт, а магистратите му бяха назначили и преводач, защото не владее български език. Мъжът е неосъждан, фамилен и с бизнес в града под тепетата. Той е съучастник във компания, която стопанисва дюнерджийница покрай Централна гара.

В деня на акцията у Юзил органите на реда са разкрили 257 грама хероин и по-малко от половин грам кокаин. Заедно с двете фризьорки тримата са разпределяли опиата и са го пласирали в дребни количества.

Пред съда турчинът показа, че дрогата не е била за разпространяване, а я купил за персонално прилагане. Той бил наркозависим от години и заради тази причина се снабдил с по-голямо количество. От дълго време Ибрахим имам връзка с България около бизнеса си, само че и постоянно пътувал до родината си, защото там живеели жена му и четирите му деца.

„ Визата му е издадена за период от 6 месеца. Последно е влезнал у нас ден преди акцията или 18 август. Между тримата е имало непрекъсната връзка, последната е била на 9-10 август. Това е видно от приложените по делото СРС-та.

Едната жена му е привеждала постоянно пари от България към Турция по Уестърн Юнион. По време на претърсването точно у него е открит пакета с наркотика”, описа пред съда прокурор Марин Пелтеков.

Той настоя за използването на най-тежката мярка по отношение на обвинения Юзил.

„ Той е наркозависим от години. Пуши хероин, взима и кокаин. Сам е признал пред полицията, че има дрога у себе си и че е за персонално прилагане. Не е познавал дамите.

Едната е виждал със съдружника му. Той живее в Пловдив, има квартира в квартал Кючук Париж. В жилището не са открити следи от дрога или доказателства за инкриминираната дейност”, сподели бранителят на Ибрахим – юрист Каварджиков. Той добави, че честите визити на клиента му до Турция се дължи на визити при фамилията му. Юзил главно се е грижил за децата и жена му, а към България транспортирал месо за дюнерджийницата.

„ Виновен съм, че взимам дрога. Пробвал съм да я спра, само че отново започвам. Виновен съм, че изхарчих всички пари за фамилията си, с цел да купя толкоз доста дрога, само че тя е за мен. Искам на независимост, защото в случай че не работя, децата ми няма какво да ядат. Пуснете ме поради дъщерите ми. До в този момент такова нещо не се е стоварвало на главата ми”, бяха последните думи на Ибрахим Юзил.

Те обаче не натежаха при определянето на правосъдното решение. Магистратите почетоха настояването на Окръжна прокуратура и постановиха Юзил да остане в ареста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР