X реорганизира екипа за доверие и безопасност под ръководството на Мъск и главен изпълнителен директор Yaccarino

...
Собственикът на X Илон Мъск и главният изпълнителен директор Линда
Коментари Харесай

Собственикът на X Илон Мъск и главният изпълнителен директор Линда Якарино ще наблюдават екипа за доверие и безопасност в компанията, известна преди като Twitter , казва платформата за социални медии.

Продуктовият и инженерният екип на X ще докладва на Мъск, докато Yaccarino ще наблюдава всички други подразделения, включително човешки ресурси, правни, финанси, продажби и операции, каза X в понеделник.

Екипът за доверие и безопасност, който отговаря за модерирането на съдържанието, беше във фокуса на критиките към платформата, след като Мъск придоби компанията през октомври. Изследователите обвиниха X в облекчаване на защитните парапети на съдържанието, което води до скок на вредните публикации. Компанията каза, че по-голямата част от гледанията на съдържание са на „здравословни“ публикации.

В имейл до служители на X, изпратен в понеделник и споделен с новинарската агенция Reuters, Yaccarino каза, че компанията търси нов лидер за безопасност и пригодност на марката.

Предишният ръководител на отдела за безопасност на марката, Ей Джей Браун, който работеше върху усилията за предотвратяване на показването на реклами до неподходящо съдържание, напусна компанията миналия месец.

Якарино каза в имейла, че трима X лидери ще наблюдават различни отговорности в рамките на доверието и безопасността, включително операции на правоприлагането и прекъсване на заплахи.

Промените в доверието и безопасността идват, след като Ела Ъруин подаде оставка като ръководител на екипа през юни.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР