Собственикът на водещия унгарски новинарски портал Индекс (index.hu) съобщи, че

...
Собственикът на водещия унгарски новинарски портал Индекс (index.hu) съобщи, че
Коментари Харесай

Главният редактор на водещия унгарски новинарски сайт е уволнен

Собственикът на водещия маджарски новинарски портал " Индекс " (index.hu) заяви, че е уволнил основния редактор на уеб страницата Соболч Дул, месец, откакто той предизвести за риск за независимостта на медията от държавното управление, съобщи Ройтерс.

В известието на Ласло Бодолай, началник на фондацията, която има издателя на уеб страницата, Index.hu Zrt., съобщи, че Дул се е оказал некадърен да овладее вътрешното напрежение в медията след влизането в нея на предприемача Миклош Васий, както и поради чувство за опити да се въздейства на нюзрума.

По думите на Бодолай зародилия в медията безпорядък вследствие на дейностите на Дул са довели до спад на приходите, защото рекламодателите са почнали да странят от " Индекс ".

" Най-важното е всички да покажат въздържаност ", се споделя в писмото на Бодолай до работещите в новинарския портал. " Политическата самостоятелност на " Индекс " не е в заплаха ", добави той.

Дул съобщи, че е бил уволнен поради дописки, които е писал в " Индекс " по отношение на засилващи се опити за външно въздействие, както и поради отправено от него предизвестие посредством по този начин наречения барометър за независимостта на медията, графика, която тя разгласява от 2018 година (szabadindex.eu).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР