Собственикът на “Виваком” - Юнайтед груп е постигнал сделка с

...
Собственикът на “Виваком” - Юнайтед груп е постигнал сделка с
Коментари Харесай

Собственикът на Виваком и братя Домусчиеви се договориха за продажбата на Нова тв

Собственикът на “Виваком” - Юнайтед груп е постигнал договорка с Адванс медиа груп на братята Кирил и Георги Домусчиеви за покупката на Нова тв и цялото портфолио на Нова броадкастинг груп. Официално, цената на договорката обаче остава загадка и може да бъде оповестена откакто и Антимонополната комисия у нас утвърди договорката. За реализирана договорка се разбра и на Нова тв. Преди седмица стана ясно, че притежателят на “Виваком” договаря и за покупката на вестници в България, свързвани през годините с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

От известието, изпратено на Бъдни вечер, излиза наяве, че обект на договорката е цялото портфолио на “Нова Броудкастинг Груп”. То включва 10 телевизионни канали, в това число и националната Нова ТВ, онлайн платформата “Нетинфо”, както и четири радиостанции.

По информация на " Капитал " цената на договорката надвишава 300 млн. евро., а преди към година братя Домусчиеви придобиваха “Нова броудкастинг груп” за 185 млн. евро. В рамките на този интервал обаче братята разшириха портфолиото на " Нова Броудкастинг груп ". Те получиха напълно " Нет инфо " като изкупиха акциите на " Дарик радио " на Радосвет Радев и на " Уеб Финанс " на Христо Христов. Стойността на договорката остава незнайна.

Освен това " Нова Броудкастинг груп " закупи свързвания с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Канал 3 " и 8 музикални медии - радиата " Веселина ", " Витоша ", " Витоша ФМ " (без дейност), " Експрес " (без дейност), " Magic FM ", " The Voice Radio " и малките екрани " Magic TV " и " The Voice TV ". Така и не се разбра за каква сума тези медии станаха част от " Нова Броудкастинг груп ".

" Юнайтед груп”: Купуваме компания с огромен капацитет за напредък
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР