Собственикът на Витоша ски е Ерик Гумерер, съосновател и изпълнителен

...
Собственикът на Витоша ски е Ерик Гумерер, съосновател и изпълнителен
Коментари Харесай

Италианец се оказа собственик на "Витоша ски"

Собственикът на " Витоша ски " е Ерик Гумерер, съосновател и изпълнителен шеф на италианската TechnoAlpin, която е водещ производител на оръдия за неестествен сняг в света. Това се схваща от декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари, подадена по партидата на " Витоша ски " в Търговския указател, оповестява " Капитал ".

Изданието показва, че контролът над двете компании от години неофициално се свързва с ръководителя на Българската федерация по ски Цеко Минев, който е единият от двамата огромни акционери в Първа капиталова банка. През годините банката е главен заемодател и на това и на сдружението " Юлен " - концесионер на ски зоната в Банско, на което наскоро известният скиор Марк Жирардели разгласи, че е мажоритарен притежател. Според доклада на " Витоша ски " към края на 2017 година отговорностите му към банката са 16 млн. лева

Кметът на Банско може да бъде забелязан на фотография с незнайния в България Гумерер при гостуването в Южен Тирол, където се срещнал с водещи компании, работещи в областта на туризма и зимните спортове в региона на Доломитите, измежду които и TechnoAlpin.

Компанията е снабдител на ски оръдия освен за " Юлен ", само че и за други зимни курорти в страната. През годините TechnoAlpin е била и измежду спонсорите на ски купата в Банско.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР