Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24

...
Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24
Коментари Харесай

Прокуратурата може да обвини Миньо Стайков още днес


Собственикът на " Винпром Карнобат " Миню Стайков е арестуван за 24 часа. Специализираната прокуратура проверява бизнеса му за данъчни закононарушения и пране на пари. Заместник-главния прокурор Иван Гешев позволи, че е допустимо до края на деня на Стайков да бъдат повдигнати обвинявания, съобщи Българска национална телевизия. Сред арестуваните още е синът на кмета на Карнобат. Рано тази заран проверяващи влязоха в офиси " Винпром Карнобат ", " Сис индустрийс " и " Топаз мел ".

Разследването стартира в средата на юли, когато в Карнобат е открита незаконна фабрика за произвеждане на цигари. Събират се доказателства, както за действителните притежатели на цигарената фабрика, по този начин и за метода, по който са легализирани приходите от нея. По този метод проверяващите стигат до комерсиалните сдружения, свързани с Миню Стайков, както и до скица за прикриване на Данък добавена стойност, посредством компания от вида " изчезнал търговец ". 

" В хода на това следствие са събрани спомагателни доказателства и се организира в допълнение следствие и за осъществени данъчни закононарушения и на пране на пари. На всеки от вас ви е ясно, даже единствено в случай че вземем тази фабрика, за която приказваме - това са към 70 милиона лв. годишно. Тези пари малко евентуално е да се държат в касети и в дворовете да се закопават. Тези пари нормално в целия свят се изпират през избрани компании. Част от това следствие е тъкмо това - по какъв метод са били изпирани тези пари ", обясни Гешов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР