Собственикът на Twitter (X) Илон Мъск заяви, че слуховете относно

...
Собственикът на Twitter (X) Илон Мъск заяви, че слуховете относно
Коментари Харесай

Мъск коментира слуховете относно блокирането на неговата социална мрежа в Европа: ще продължим ли да имаме достъп до X?

Собственикът на Twitter (X) Илон Мъск съобщи, че слуховете по отношение на опцията за блокиране на неговата медийна платформа в Европа не са правилни. Той разкритикува и Business Insider, който разгласява тази информация.

Изданието заяви, че предприемачът е все по-недоволен от нуждата да съблюдава закона за цифровите услуги, който влезе в действие през август. Според събеседниците на портала, предприемачът е обсъждал минимум два пъти с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретън ограниченията, които би трябвало да предприеме обществената мрежа, само че в последна сметка е изгубил самообладание от актуалната обстановка. Новите правила важат за огромните платформи, в това число Twitter (X), TitTok, Instagram, YouTube, Гугъл, Amazon Store и така нататък

По-рано беше обявено, че месинджърът Telegram е задължен до 17 февруари 2024 г да откри легален представител в Европа, който да дава отговор за контрола на наличието. В противоположен случай Европейската комисия може да изиска от страните от съюза да блокират платформата. Той също по този начин ще получи санкция до 6% от оборота на компанията.

Припомняме, че по-рано през днешния ден ние също ви информирахме за опцията платформата Х да приключи активността си в района. Това стана евентуално под натиска на Европейския съюз, базирайки се на Закона за цифровите услуги (DSA), който изисква от Twitter (X) да усили контрола над информацията в платформата за битката с дезинформацията и за отбрана на децата.

За благополучие това се оказа погрешна информация и платформата на Мъск в лицето на Twitter (X) ще продължи да работи и отсега нататък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР