Собственикът на Twitter Илон Мъск продължава да променя из основи

...
Собственикът на Twitter Илон Мъск продължава да променя из основи
Коментари Харесай

Публикациите в Twitter ще станат 14 пъти по-дълги

Собственикът на Twitter Илон Мъск продължава да трансформира радикално обществената мрежа. Този път той се е прицелил в дължината на изявленията, като има желание да ги направи 14 пъти по-дълги в съпоставяне със настоящия предел - от 280 на 4000 знака.

Twitter в самото си начало имаше дори още по-скромно ограничаване - 140 знака (т.е. един SMS, като в действителност можеше точно по този метод и да се разгласява в обществената мрежа). Това образува присъщ " телеграфен " жанр на писане в платформата, а също така я направи извънредно подобаваща за шерване на вести и дори за отразяването на събития в действително време.
 Илон Мъск желае да разреши заплащания с Dogecoin в Twitter?
Илон Мъск желае да разреши заплащания с Dogecoin в Twitter?

Миналата седмица, известната като меме криптовалута, увеличи цената си със120%

През 2017 година лимитът се удвои до 280 знака, а през последните години известна форма на изложение станаха поредиците от постове, които се четат като лична нишка.

През ноември Мъск уточни, че е в " листата му " да усили още лимита, като тогава се говореше за 1000 знака. Сега, обаче, той през личния си акаунт отговори с " Да " на въпроса на консуматор дали е правилно, че постовете ще станат по 4000 знака. За да си визиите какъв брой текст е това - материалът, който четете, е с обща дължина от 3390 знака.

Mashable отбелязва, че сходна смяна " може фундаментално да промени природата на Twitter като микроблогинг платформа ", т.е. да отстрани това, което прави обществената мрежа неповторима на пазара.

Twitter Blue най-сетне се завърна

В началото на новата седмица Twitter върна опцията плащащите месечен абонамент за обществената мрежа да получат цветно тикче към потребителското си име. Функционалността беше спряна, откакто тролове започнаха да злоупотребяват с нея - преди идването на Мъск знакът се използваше единствено от публични профили на известни персони и марки.
 $20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно
$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно

Сделката за $44 милиарда би трябвало някак да се избие.

Сега е внедрена система за верификация, като корпоративните сметки ще имат златно тикче, държавните структури - сиво, а физическите лица (известни или не) - синьо. Свързаните с последните две категории лица ще могат да имат в допълнение лого, което да демонстрира принадлежността им.

Освен това Twitter Blue профилите с абонамент ще бъдат фаворизирани от логаритъма при сортирането на изявленията и отговорите към тях. Ще могат също по този начин да разгласяват по-дълги видеа и ще виждат по-малко реклами.

Цената е 8 $, в случай че се купи през уеб платформата и 11 - през iOS устройства поради комисионната на Apple.

Съветът по доверието и сигурността се разпуска

Twitter е разпуснал своя Съвет по доверието и сигурността, съобщи AP. В него от 2016 година насам влизаха към 100 неправителствени организации, като задачата му беше да оказва помощ на доброволни начала на обществената мрежа в битката с речта на омразата, похищенията над деца и ред други проблеми.
 Мъск самичък стартира да си купува рекламните пакети в Twitter
Мъск самичък стартира да си купува рекламните пакети в Twitter

SpaceX закупи огромна рекламна акция в Twitter за своята услуга Starlink

Малко преди срещата на Съвета късно в понеделник американско време членовете му са получили писмо от Twitter, че работата му е прекъсната. " Нашата работа по превръщането на Twitter в безвредно и информативно място ще се движи по-бързо и по-агресивно от преди, като продължаваме да приветстваме Вашите хрумвания по какъв начин да реализираме тази цел ", написа в писмото без съответен създател, в което се показва, че съветът не е бил " най-хубавият формат " за превъзмогването на проблемите.
 Защо огромните международни компании обръщат тил на Twitter
Защо огромните международни компании обръщат тил на Twitter

На този декор новите регистрации в обществената мрежа са на " исторически връх "

Решението на купената от Илон Мъск обществена мрежа идва скоро, откакто няколко от членовете на структурата обществено се отдръпнаха от него с претекста, че " обратно на изказванията на Илон Мъск, сигурността на потребителите на Twitter се утежнява ". Те бяха атакувани от тролове, само че и от милиардера, който разгласи, че съветът не е правил задоволително в отбрана на децата - думи, които бяха изрично отхвърлени от специалистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР