Собственикът на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов отново

...
Собственикът на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов отново
Коментари Харесай

Отново отложиха дело за купуване на гласове в Столипиново - подсъдимият болен, свидетелите с глоби

Собственикът на завод за дограма в „ Изгрев” Ангел Карагьозов още веднъж не се яви пред съда, под предтекст, че е болен. В правосъдната зала, юристът му Орлин Търновалийски показа болничен лист от през днешния ден. Карагьозов е с повдигнати две обвинявания, за които би трябвало да дава отговор пред Темида. Едното е за присъединяване в скица за пазаруване на гласове преди изборите през април месец 2021 година, а другото - за нелегално владеене на муниции.

Делото против него трябваше да започва още през февруари, само че тогава Карагьозов още веднъж беше болен. Тогава защитникъм му отново показа болничен лист, съгласно който бяха налице уважителни аргументи за неявяването.

В идващото съвещание през мартстана ясно, че Ангел Карагьозов не се признава за отговорен и делото започва по общия ред с разпит на очевидци.

Днес обаче от всички призовани да дадат показания се явиха единствено двама. Все отново арбитър Теофана Спасова реши, че ход на делото няма по какъв начин да бъде даден, без наличието на подсъдимия и отхвърли да разпита двамата очевидците. На всички останали, които не се явиха в правосъдната зала беше наложена санкция от по 100 лв..

Следващото съвещание е планувано за 4 октомври.

Припомняме, че съгласно обвинителния акт, Карагьозов е провел скица за „ пазаруване на гласове “, като за задачата събрал в своя офис група от хора, на които сложил задания да обикалят по адресите в Столипиново и да оферират на живущите парични суми, съпроводени с рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари. Карагьозов обяснил, че би трябвало да раздават по 30 лв., само че единствено на хора от ромски генезис, като тези пари и рекламни брошури били предопределени, с цел да гласоподават на идните избори за избрана политическа партия. Обяснил на хората от по този начин образуваната група да убеждават хората, че би трябвало да станат покровители и по време на изборите да гласоподават за Политическа партия „ Герб “, както и да обикалят из махалата и да споделят на други хора да гласоподават за същата партия и в случай че правили последното щели да получат още по 50 лв..

Част от разпитаните по делото очевидци настояват, че на предходните парламентарни избори е била основана организация за пазаруване на гласове в кв. „ Столипиново “, в интерес на три политически партии. Ангел Карагьозов не е престъпно проявен и няма престъпно досие.

При залавянето му при започване на юли предходната година бяха конфискувани три бележника, съдържащи персонални данни - към 2000 имена и адреси с броя на жителите им като възможни гласоподаватели за избрана политическа партия, компютърна настройка, DVR със записи от видео наблюдаване, таблет, портативни флаш памети и мобилни телефони.

Разпитите на очевидци стартира на 20 май от 10 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР