Собственикът на Царско село Стойне Манолов даде интервю за Тема:

...
Собственикът на Царско село Стойне Манолов даде интервю за Тема:
Коментари Харесай

Стойне Манолов: Пожелавам си да няма поръчкови съдии, първенството беше свършило преди да започне

Собственикът на Царско село Стойне Манолов даде изявление за " Тема: Спорт ". Той разяснява последните събития към клуба и представянето на отбора през пролетния дял.

Г-н Манолов, изненадахте много хора с назначението на Саша Антунович, кое ви накара да му се доверите?

- Антунович от дълго време е при нас. Смятам, че има нужните качества да оказва помощ, да дава успокоение на тима. Има визии за футбола. Не считам, че той е по-лош от всички спортни шефове към днешна дата в България - в Първа и Втора лига. Напротив, считам, че е доста по-добър от доста от тях.
 Саша Антунович благодари на Стойне Манолов, Иво Андреевски и Любослав Пенев
Антунович благодари на Стойне Манолов, Иво Андреевски и Любо Пенев

" Ще дам всичко от себе си този тим да продължи възходящата линия "

Значи не го приемате като ново лице в Царско село?

- Не, отново споделям. Той е при нас от много време. Още от времето, когато играеше в Локомотив София, живееше тук. Близък е до всички нас, до тима. Той постоянно си е бил с Царско село. Мисля, че би трябвало да му дадем късмет да се включи във футболния живот в България. Той заслужава.

Ще намерят ли общ език с Любо Пенев?

- Да, те са другари и се схващат доста. Даже още преди да обявим назначението му и да имаме такива проекти, разясних с Любо и той сподели, че би било отлично да му дадем късмет. Ще оказва помощ с каквото може. Мислим за в бъдеше. Договорът му е дълготраен. Аз постоянно съм търсил положителни хора. Проектът ни е положителен и търсим такива хора. Затова и нещата се случват. При нас напрежение няма. Усмивките са повече от всичко останало. А, когато има въодушевление, нещата се случват.
 Снимка 522240
Източник:

Колко надалеч още в бъдещето виждате плана " Царско село "?

- С тази пандемия нищо не се знае. Никой не може да каже на следващия ден какво ще стане.

Но сте на 4 точки от шестото място...

- Не, ние не мислим за първата шестица. Винаги е хубаво да имаш високи цели и упоритости. Но считам, че е действително, в случай че не изпаднем тази година, вероятно да се преборим за седмото място. Това би било триумф. Искам да демонстрираме прекрасен футбол. Няма да е проблем, че ще играем във втората осмица.

Ще има ли проблем стадионът на Царско село с използването на системата ВАР?

- Ние се приготвяме. Каквото ни е обещано като задание, сме го създали. Няма съображение за терзание. Няма да имаме проблем. Какво му е на нашия стадион, че да няма ВАР? С какво е по-лош от други игрища. Че е нов и дребен. Трябва да бъде остарял и огромен ли, с цел да се вписва. Да е от тези социалистическите, големите. Когато имаш 1000 почитатели и играеш на 15-хиляден стадион, който е с писта и да не можеш да видиш нищо, да гледаш с бинокъл. На нашия стадион се играе футбол, който е прелестен за окото, а това е най-важното. Какво повече да желая...
 Любослав Пенев: Нивото в България е равностойно, елементарно няма
Любослав Пенев: Нивото в България е равностойно, елементарно няма

" Важното е и да сме удовлетворени от това, което вършим и от метода, по който играем "

Ще вземете ли отношение по съдийските кавги в последно време и лавината от заявления от най-различни клубове?

- И те са хора и бъркат. И ние сме недоволствали като клуб, случвало се е. Рано или късно грешките се изравняват в едната или другата посока. Не одобрявам тенденциозните неща, само че какво да създадем. С времето шефът на съдиите ще ги почисти. Трябва да се даде късмет на всеки да се види какво може.

Значи имате доверие в Костадин Гергинов?

- Какво значи доверие? Като се работи добре и съдиите се показват на равнище - това значи доверие. Да няма поръчкови съдии. Един от главните проблеми в нашия футбол е, че реферите ни са предубедени за дадения мач.

Свърши ли шампионата и най-много частта му в борбата за купата с оглед разликата от 8 точки сред Лудогорец и ЦСКА?

- Аз още преди да стартира, споделих, че е свършило. Не виждам опция да се противодейства на Лудогорец. Защото мисля, че професионализмът там е много над този във всички тимове. Битката за оцеляване не е ясна. Надявам се най-после ние да не сме там.
 Саша Антунович е новият състезателен шеф на Царско село
Саша Антунович е новият състезателен шеф на Царско село

Вижте детайлностите

Звучи стряскащо Славия или Ботев (Пловдив) във Втора лига...

- Според мен пандемията даде отражение на представянето на много от тимовете в този момент. Това сега не е действително показване на отборите. Подготовките не бяха на равнище. Има тимове с по-големи качества, които не съумяха да ги покажат, и по този начин се стигна до моментното класиране. А и без аудитория нещата се изравняват, тъй като при всички положения тя въздейства.

Значи да чакаме здрава борба сред Царско село и Левски за седмото място?

- Ако съумеят да влязат в тази четворка, няма да имам нищо срещу да се срещнем отново с тях. Мисля, че ще бъдат хубави мачове, както тези, които минаха.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР